door webmaster | feb 26, 2023 | Bakkerij, Broden
Klassiek, eenvoudig vlechtbrood Omschrijving | bakkerij/ brood/ 1 brood | ± 15 min deeg/ 2 x 30 min rijzen/ 40 min bakken | 2016.09 – Landleven Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 450 g tarwemeel 300 g bloem 450 g water (op kamertempratuur) 1 el gedroogde gist...
door webmaster | feb 26, 2023 | Bakkerij, Gebak
De Nutella-Kersttaart Een mogelijkheid om met R. van Veen aan de slag te gaan, helaas deze keer niet voorbij. Het mag de pret niet drukken, zelf thuis maken kon ook. Omschrijving | bakkerij/ gebak/ 8 pers | ± 1:30 uur | 2022.12 – op Instagram gezien bij R. van...
door webmaster | feb 22, 2023 | Bakkerij, Gebak
Vanille madeleines (2) Omschrijving | bakkerij/ klein gebak/ 20 stuks | ± 10 min beslag, 30 min rusten, 8 a 10 min bakken | februari 2023, Tijdschrift Foodies. Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 175 gr roomboter (+ wat extra) 125 gr zelfrijzend bakmeel (of gewone...
door webmaster | feb 11, 2023 | Bakkerij, Gebak
Flensjes bakken Flensjes zijn eigenlijk simpel weg dunnen pannenkoekjes Omschrijving | bakkerij/ gebak/ 4 pers | ± 10 a 15 min | nog vanuit mijn kindertijd thuis Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 125 gr bloem 2 el suiker 2 eieren ¼ ltr melk Bereiding NB: dit is nog...
door webmaster | feb 11, 2023 | Bakkerij, Gebak
Bienestiche Een klassiek Duits gebak, variatie van de Nederlandse boterkoek Omschrijving | gebak/ 12 pers | ± 30 min voorbereiding/ 120 a 150 min 1e rijzing/ 30 min 2e rijzing/ 25 a 30 min bakken | voorjaar 2023, 24Kitchen, EHBBO, Rudolph van Veen Uitgelichte...
door webmaster | feb 10, 2023 | Bakkerij, Broden
Zachte zoete broodjes Een soort van luxe brioche broodjes. Op internet zijn veel recepten te vinden, deze heb ik overwegend van thuis meegekregen. De ingrediënten zijn bijna overal hetzelfde. De verwerking, vlechten enz... is eigen creatie Omschrijving | bakkerij/...