Vanilleroomijs

Vanilleroomijs

Zelf gemaakte vanilleroomijs Omschrijving | dessert| vanilleroomijs | goed voor 1 ltr roomijs  | voorbereiding, paar min – bereiding 40-50 min, hierna in de vriezer | Receptwijzer bij mijn ijsmachine (Philips). Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 300 ml volle...
Panna Cotta met hazelnoot

Panna Cotta met hazelnoot

Panna Cotta met hazelnoot Omschrijving | desserts/ 8 pers | paar minuten + minimaal 3 u in de koelkast | 24Kitchen/ Merry Berry/ hier opgeschreven en uitgewerkt Uitgelichte afbeelding Ingrediënten Voor de Panna Cotta Zonnebloemolie (voor invetten) 2 el instant...
Basisrecept Meringue

Basisrecept Meringue

Basisrecept Meringue Omschrijving | Dessert/ meringue/ gebak/ ± 8 stuks | 15 min voorbereiding – 2 u wachten – 8 u oven | Allerhande; december 2018 Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 1 citroen 5 middelgrote eieren 150 gr fijne kristalsuiker 150 gr poedersuiker 1 el...
Klassieke kersttrifle

Klassieke kersttrifle

Klassiek kersttrifle Omschrijving | Aperitiefhapje met alcohol/ dessert/ 4 pers | ongeveer 1 uur | 24Kichten, chef: Rudolph van Veen Uitgelichte afbeelding Ingrediënten Vanillecreme 1 vanillestokje 500 ml halfvolle melk 125 g suiker 30 g custardpoeder 300 ml slagroom...
Gekaramelliseerde ananas-ijs

Gekaramelliseerde ananas-ijs

Gekaramelliseerde ananas met ijs Omschrijving | Desserts/ 4 pers | 30 min bereiden en 8 u wachttijd | 24Kitchen, chef Andy McDonald Uitgelichte afbeelding Ingrediënten Banaan-kokos-groene thee-ijs 400 ml kokosmelk 150 g rietsuiker 1 theezakje groene thee 3 bananen 1...
Coulis maken van fruit

Coulis maken van fruit

Coulis maken van fruit Voor het maken van een coulis kan je eigenlijk alle soorten fruit gebruiken. Het belangrijkste is dat je de verhouding bewaakt want deze is eigenlijk altijd hetzelfde. Een coulis is een heerlijke verfrissend sausje op bv ijs of een schaaltje...