Bessen-schuimdessert

Omschrijving

| Dessert met blauwe bessen/ 4 pers

| 20 min + 2 u oventijd en 1 u afkoelen

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker (+1 el extra)
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 z vanillesuiker
  • 200 gr mascarpone
  • evt. 4 eetbare bloemetjes om te garneren

Bereiding

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 100 °C
  2. Klop met een mixer de eiwitten met een suf zou in een schone en vetvrije kom.
  3. Voeg geleidelijk de suiker toe tot het eiwit stijf is
  4. Spatel 90 gr poedersuiker erdoor.
  5. Schep met een lepel ± 8 hoopjes eiwit schuim p de bakplaat en zet ± 2 uur in de oven tot de meringues droog zijn.
  6. Laat daarna afkoelen in de oven

Bereiden

  1. Pureer de helft van de bessen met de vanillesuiker en overige poedersuiker.
  2. Klop dit met een garde door de mascarpone tot een egale room.
  3. Verkruimel 1 meringue op de bodem van elk glaasje.
  4. Verdel de helft van de mascarpone erover.
  5. Verdeel de rest van de bessen erover en vervolg met de rest van de mascarpone.
  6. Eindig met grof verkruimelde meringue en de rest van de bessen.
  7. Garneer eventueel met een bloemetje

Voedingswaarde

Energie: 305 Kcal Vetten: 24 gr
waarvan verz. vetzuren: 15 gr
Koolhydraten: 18 gr
Eiwitten: 5 gr Vezels: 1 gr Natrium: 10 mg

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten