Trifle met pudding en banaan

Omschrijving

| Desserts/ 6 pers

| meer dan 60 min

| jaartal ? – Colruyt inspirartiefolder 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 18 blauwe bessen
  • 2 bananen
  • 0,5 ltr halfvolle melk 
  • 2 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 200 g Bretoense boterkoekjes
  • 50 g pure chocoladecallets
  • 2 el bloemsuiker.
  • 1 zakje puddingpoeder vanille
  • 1 dl koffie koud

Bereiding

Voorbereiding (5 min)
  1. Verkruimel de koekjes.
  2. Snij de bananen in fijne schijfjes.
  3. Giet 1 dl melk in een kommetje en los er het puddingpoeder in op.
Bereiding (20 min + nog 1 uur in de koelkast)
  1. Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot.
  2. Zet het vuur lager en roer er het losgeklopte puddingpoeder onder.
  3. Blijf roeren tot de pudding opstijft.
  4. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Verdeel intussen de verkruimelde koekjes over een glazen schaal van ± 20 cm lang en besprenkel met de koffie.
  6. Schik er de schijfjes banaan dakpansgewijs op (hou enkele schijfjes apart voor de afwerking).
  7. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  8. Klop intussen de room stijf samen met de bloemsuiker.
  9. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de slagroom.
  10. Verdeel de afgekoelde pudding over de verkruimelde koekjes en bedek met de chocoladeslagroom.
  11. Laat minimaal 1 u. opstijven in de koelkast.
  12. Afwerking: Werk af met de schijfjes banaan en de blauwe bessen
TIP

Leuke afwerking voor de kinderen:
➝  Verdeel de koekjes over leuke glaasjes.
➝  Besprenkelen met koffie mag, maar hoeft niet.
➝  Voeg de schijfjes
banaan, de pudding en de chocoladeslagroom toe.
➝  Werk de glaasjes af met een berengezicht: 1 schijfje –
banaan voor de mond – 2 blauwe bessen voor de ogen – 1 blauwe bes voor de neus en 2 halve schijfjes banaan voor de oren.

Voedingswaarde
Energie: 429 Kcal Vetten: 22,9 gr
waarvan verz. vetzuren: 15,1 gr
Koolhydraten: 48,1 gr
waarvan suikers: 27,4 gr
Eiwitten: 6,7 gr Vezels: 2,1 gr Natrium: 0,5 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email