Caramelo Liquido, Dulce de leche

Omschrijving

| Luxe zoet dessert / 1 pers 

| voor de Dulce de leche (4u)/ rest paar min

| FoodKerstSpecial 2020 magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voorbereiding

  • 20-30 ml slagroom.
  • 40 ml bruine rum zoals Don Q Gold
  • 30 ml dulce de leche (zie verder)
  • 15 ml triple sec likeur of Cointreau
  • 15 ml Kahlua
  • 10 ml Brown Caco likeur
  • 2 snufjes zeezout
  • ijsblokjes

voor het serveren

  • chilipoedr
  • 2 reepjes sinaasappelschil
  • 1 koffieboontje

Bereiding

Voorbereiding
  1. Shake de slagroom in een shaker of klop het met een garde lobbig. Zet de  room even apart
  2. Vul een shaker voor ⅔ met ijsblokjes en voeg de rum , de Triple sec likeur of de Cointreau, de Kahlua, de Brown Cacao likeur, de Dulce de Leche en het zeezout toe. Shake ong 10 seconden goed.
  3. Zeef de cocktail eerst door een cocktail streiner en vervolgens door een fijn zeef in een coupe of martiniglas.
  4. Houd een kleine lepel vlak boven de cocktail en schenk de lobbige slagroom via de lepel in een gelijkmatige laagje over de cocktail.
  5. Garneer de Caramelo liquido met een streepje chilipoeder, de sinaasppelschil en een koffieboontje.

de Dulce de Leche

  1. Dulce de leche, dé karamel van Zuid-Amerika, kun je heel makkelijk zelf maken.
  2. Zet hiervoor 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker van 397 gr in een pan met water.
  3. Zorg ervoor dat het blik goed onder water staat, anders kan hij ontploffen.
  4. Leg de deksel op de pan en breng het water aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat ong 4 uur zachtjes koken.
  6. Haal het blik uit het water en laat afkoelen.
  7. Doe de ducel de lech in een spuitzak.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email