Frambozenmousse

Heerlijk licht toetje met frambozen

Omschrijving

| dessert | 4 a 6 pers  

| 10 tot 30 min + 2 u opstijven in de koelkast

| 24Kitchen, Marry Berrie (overgenomen van tv en hier verwerkt)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 g frambozen
  • 4 eiwitten
  • 75 g basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • paar frambozen , voor garnering

Bereiding

  1. Week de gelatine in een kommetje met koud water gedurende 5 minuten tot hij zacht is. Knijp de vloeistof eruit en gooi de gelatine met ongeveer 1 el water in een hittebestendige kom en zet even op een zacht vuur tot de gelatine is opgelost. 
  2. Meix de frambozen in een keukenmachine en haal ze door een zeef in een kom, verwijder de zaadjes.
  3. Klop de dooiers en de basterdsuiker samen in een kom met een elektrische handklopper tot ze dik, luchtig en bleek van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten.
  4. Klop de room tot zachte pieken in een aparte kom.
  5. Roer de gezeefde frambozen en gelatine door het mengsel van eidooier en basterdsuiker en roer voorzichtig de room erdoor.
  6. Klop de eiwitten in een schone kom tot er zich stijve pieken vormen. 
  7. Roer 2 eetlepels door het frambozenmengsel en spatel de rest voorzichtig erdoor.
  8. Verdeel de mousse over 4 a 6 mooie dessertglazen.
  9. Zet 4 uur in de koelkast, of tot het stevig is.
  10. Decoreer met frambozen en serveer direct uit de koelkast.

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten