door webmaster | mrt 23, 2015 | Broden, Bakkerij
Volkoren brood Dit brood hoeft slechts eenmaal te rijzen en u hoeft het niet te kneden – gemakkelijker kan toch niet? Het is gebaseerd op een recept uit de jaren veertig van Doris Grant, die een voedzaam brood wilde dat snel klaar was en dat iedereen kon maken. Het is...
door webmaster | mrt 21, 2015 | Broden, Bakkerij
Kleine volkoren broodjes Omschrijving | bakkerij/ broden/ 8 broodjes (bolletjes) | ongeveer 35 min | 24 Kitchen, Chef: Rudolph’s Bakery Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 450 g volkorenbloem 1 tl zout 2 tl bakpoeder 150 ml crème fraîche 150 ml lauwwarm water 1 ei...
door webmaster | feb 19, 2015 | Broden, Bakkerij
Ovenverse kruidenbroodjes Omschrijving | bakkerij/ broden/ 8 kleine broodjes | 30 min | 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 1 zakje pizzadeeg ‘klaar in 1 min’ 1 takje verse tijm 1 takje rozemarijn (vers) 1 takje...
door webmaster | dec 17, 2014 | Broden, Bakkerij
Sesam-vlecht-brood Omschrijving | bakkerij/ broden/ zoet brood/ voor 2 middelgrote vlechtbroden | voorbereiding: 15 min/ rijzen 1x 1 u, 2e x 45 min/ bakken 35 a 40 min | los blaadje uit een oud tijdschrift, datum? Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 2 zakjes (7 gr)...
door webmaster | okt 17, 2014 | Broden, Bakkerij
Belgische boterkoeken (1) Omschrijving | bakkerij/ broden/ ± 8 boterkoeken | neem ruim de tijd, desnoods 2 dagen als je het deeg rustig wilt laten rijzen | VTM koken/ boterkoeken/ Piet Huysentruyt Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 500 gr bloem 25 gr echte boter...
door webmaster | aug 31, 2014 | Bakkerij, Broden
Notenbrood Omschrijving | bakkerij/ broden/ 1 brood | ongeveer 2 uur | gekregen van een kennis en een beetje van mijzelf Uitgelichte afbeelding Ingrediënten Lauwe melk 350 ml (of 225 melk en 125 water) Boter 50 gram Lichte basterdsuiker 20 gram Zout 10 gram Tarwebloem...