Briochebrood

Omschrijving

| bakkerij/ broden/ 1 brood voor ong 8 pers

| ongeveer 4 uur

| 24Kitchen, chef: Rudolph van Veen, 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Briochebrood

  • 235 g roomboter
  • 335 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 50 ml melk
  • 7 gr gist
  • 20 g suiker
  • 4 eieren 

Extra nodig

  • cakevorm
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • ei om te bestrijken
  • plastic folie

Bereiding

  1. Draai de boter luchtig.
  2. Meng bloem en zout met elkaar.
  3. Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en voeg de suiker toe.
  4. Voeg de bloem toe aan de boter en schenk het melk-gist-mengsel erbij.
  5. Roer goed door elkaar en meng er één voor één de eieren door.
  6. Vet een kom in met olie en schep het deeg erin.
  7. Dek af met ingevet plasticfolie en laat ± een half uur rijzen op kamertemperatuur.
  8. Kneed het deeg door en zet eventueel in de koelkast tot het deeg steviger geworden is (± 15 min).
  9. Vet het cakeblik in met boter.
  10. Bestuif het aanrecht met bloem, kneed het deeg door en maak er een rol van.
  11. Snijd het deeg in 4 gelijke porties en maak er bollen van.
  12. Leg de bollen in het cakeblik en knip de bovenkant van de bollen in met een natte schaar.
  13. Dek het cakeblik losjes af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamert°.
  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  15. Kluts het ei en bestrijk de bovenkant van het brood ermee.
  16. Bak het brood in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
  17. Haal de brood uit de vorm en serveer met roomboter.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email