Saucijzenbroodjes

Omschrijving

brood | lunch, bijgerecht, tussendoortje | 8 pers

tijd | 30 min

bron | infokaartjes huishoudbeurs 2016

Ingrediënten

  • 175 gr (vegetarisch) kruimgehakt
  • gehaktkruiden, paprikapoeder, kerriepoeder
  • 200 gr geraspte kaas
  • 2 eieren
  • scheutje ketjap
  • 3 el fijne mosterd
  • paneermeel
  • 8 plakjes bladerdeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht).
  2. Meng het gehakt, de gehaktkruiden, de geraspte kaas (25 gr even apart houden) en 1,5 ei goed door elkaar
  3. Voeg ketjap en 3 el mosterd toe
  4. Is het gehaktmengsel erg dun? Voeg dan een beetje paneermeel toe
  5. Haal de plakjes bladerdeeg ui de diepvries
  6. Verdeel het gehaktmengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg
  7. Rol het bladerdeeg op, zodat het sluit (laat de zijkanten open).
  8. Leg in een ovenschaal, strijk ei over het bladerdeeg en bestrooi met de apart gehouden kaas
  9. Na 10 min misschien even keren en na 20 min in de oven zijn de saucijzenbroodjes klaar

Eet smakelijk