Homemade Bagels
Omschrijving
| ontbijt/ brunch/ 8 stuks
| 15 min voorbereiding/ 15 min bakken/ ruim een uur rust en afkoelen
| 2016.02.10 – Colruyt inspiratiefolder; Ontbijt, lekker afwisselend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 dl melk
- 1 ei
- 25 g verse gist
- 400 g tarwebloem
- 30 g suiker
- 1 snuifje zout
- sesamzaadjes (of maanzaad facultatief)
Bereiding
Voorbereiding (15 min + afkoelen)
- Doe de melk, de boter en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm 5 cl water in een steelpannetje op een zacht vuur tot het lauw is en neem van het vuur.
- Verkruimel er de gist over en roer tot de gist volledig is opgelost.
- Laat 10 min. rusten.
Bereiding zelf (15 min + 1:15 u rust en afkoelen)
- melkmengsel en de opgeloste gist.
- Kneed ± 10 min. tot een elastisch deeg.
- Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op een warme plaats.
- Kneed het deeg nog even en verdeel het in 8 gelijke porties.
- Rol elke portie tot slierten van ± 15 cm lang.
- Vorm rondjes en plak de uiteinden aan elkaar vast met een beetje water.
- Leg de bagels op een bakplaat met bakpapier en laat nog 15 min. rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een kookpot met 2 ltr water aan de kook.
- Laat de bagels ± 1 min. koken.
- Draai ze halverwege om. De bagels zijn klaar als ze bovendrijven.
- Leg de bagels daarna opnieuw op de bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los en bestrijk er de bagels mee.
- Bestrooi daarna eventueel met sesamzaad of maanzaad.
- Bak de bagels ± 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Laat daarna afkoelen op een rooster.
Voedingswaarde
Energie: 256 Kcal | Eiwitten: 7,6 gr | Vetten: 6,8 gr | Koolhydraten: 40,8 gr |