door webmaster | okt 8, 2020 | Bijgerechten, Algemeen, Zoetigheden
Stoofpeertjes Omschrijving | 4 pers | ongeveer 2 uur | 24Kitchen, Chef: Miljuschka Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 1.5 kg stoofperen 150 g witte basterdsuiker 1 fles witte wijn 2 zakjes chai thee 1 vanillestokje Bereiding Maak de stoofperen schoon. Giet de wijn...
door webmaster | apr 20, 2020 | Algemeen, Zoetigheden
Gekonfijte schilletjes, van sinaasappel, citroen... Omschrijving | ± 30 a 40 gr stukjes | ± 30 min voorbereiden/ 2 x 1 uur rijzen/ ± ½ u bakken | Plus magazine; april 2010/ via diverse site’s op internet en uiteindelijk mijn eigen twist eraan gegeven Uitgelichte...
door webmaster | nov 17, 2019 | Algemeen, Zoetigheden
Heerlijk zelfgemaakte appelmoes met appeltjes uit eigen tuin Omschrijving | zelfgemaakte appelmoes | ongeveer 30 min | van thuis uit meegekregen Uitgelichte afbeelding Ingrediënten ± 1 kg appeltjes (goudrenet, golden delicieus), geschild en gesneden ± 100 gr...
door webmaster | sep 1, 2019 | Algemeen, Algemene weetjes
| kruiden-tips | gevonden en gebundeld van verschillende sites Tips voor het bewaren van kruiden Zorg ervoor dat je overgebleven kruiden altijd op een donkere en koele plek bewaart. Wikkel kruiden in een vochtige schone theedoek of keukenpapier en bewaar in de...
door webmaster | jul 21, 2019 | Algemeen, Algemene weetjes
| gevonden op internet Handige vuistregel bij het omrekenen conventionele/elektrische oven naar heteluchtovens: bij hetelucht kan je meestal de temperatuur met 10% verlagen. Daarnaast ook nog de omrekentabel van Fahrenheit naar Celcius (eventueel zie ook hier)....
door webmaster | mrt 25, 2018 | Algemeen, Zoetigheden
Kweeperenjam of kweeperensiroop Omschrijving | siroop/ jam /zoet | ruim een uur | via internet ‘kweeperen.nl’ en een beetje van mijzelf Uitgelichte afbeelding Ingrediënten 1 kilo kweeperen 250 gram suiker (voor de siroop) (of) 1 pak Van Gilse Geleisuiker speciaal...