Stoofpeertjes

Omschrijving

|  4 pers 

| ongeveer 2 uur

| 24Kitchen, Chef: Miljuschka

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1.5 kg stoofperen
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 fles witte wijn
  • 2 zakjes chai thee
  • 1 vanillestokje

Bereiding

  1. Maak de stoofperen schoon.
  2. Giet de wijn met de suiker in de pan en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur uit en doe de theezakjes in het vocht.
  4. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
  5. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  6. Voeg de vanille en stoofperen toe aan de siroop.
  7. Haal de theezakjes eruit.
  8. Knijp even goed het vocht eruit.
  9. Breng opnieuw aan de kook en laat pruttelen totdat de peertjes zacht zijn.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email