Noedels met witte asperges en vega kip

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 20 min

| 2022.05.01 – info kaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 2 el zonnebloemolie
  • 320 gr vegan kipstukjes
  • 400 gr Japanse wokgroenten sojabonen gele wortel
  • 250 gr fijne eiernoedels
  • 40 gr saus voor asperges

Bereiding

  1. Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  2. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm.
  3. Kook 8 min. in ruim water.
  4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kipstuckjes 2 min. op middelhoog vuur.
  5. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Bereid de noedels en de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Meng de noedels met de aspergesaus en vervolgens met de asperges en vegan kip.
  9. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

TIP: lekker met sesamzaadjes

Drankadvies
Wijn: Pinot blanc
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 450 Kcal Vetten: 15 gr
waarvan verz. vetzuren: 3 gr
Koolhydraten: 54 gr
waarvan suikers: 6 gr
Eiwitten: 20 gr Vezels: 9 gr Natrium: 1,4 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email