Kookles 2de jaar – 1993

Deze lessen werden gevolgd in St. Andries Brugge (B) – 2e jaar, 1993

(pg nog under construction, invullingen volgen)

Aperitief

  1. Frisse aperitief
  2. Sangria

Hapjes

  1. Amuzehapjes met kwareleitjes
  2. Ananashapje
  3. Banaan in spekjasje
  4. Broccolitaartjes
  5. Broodhapje met pate
  6. Crackertjes met avocado, cheddar en ham
  7. Crackertjes me mini omelet
  8. Fetahapjes
  9. Garnalen canapé
  10. Hapje met tomaat en basilicum
  11. Kerstomaatjes met Tarama
  12. Krokant toast met haringsalade en appeltjes
  13. Kwarteleitjes
  14. Mosselhapje met curysaus
  15. Rogge hapje
  16. Salamirolletje met mais
  17. Snack, cupa, pizzaatjes
  18. Toast met maatjes
  19. Toast met mascarpone
  20. Tonijnbakjes
  21. Vijfje met ham
  22. Vishapje
  23. Zwemmertjes

Soepen

  1. Aardappelsoep
  2. Amerikaanse mosselsoep
  3. Asperge roomsoep
  4. Blanke kipperoomsoep
  5. Brussels spruitjes roomsoep met rambol
  6. Courgettensoep met witte kaas
  7. Doperwtensoep
  8. Kastanjeroomsoep met paddestoelen
  9. Kikkerbillenroomsoep
  10. Minestrone
  11. Ossestaartconsomme
  12. Pikante kaassoep
  13. Radijsjessoep
  14. Roomsoep Malakoff
  15. Soep met kruidenkaas
  16. Vissoep
  17. Waterkers roomsoep met gerookte heilbot

Voorgerechten

  1. Bladerdeeghart met ham
  2. Bladerdeeghoorntje
  3. Gegratineerde visschelpen
  4. Gepocheerd ei op bedje van spinazie met dragonsaus
  5. Gerookte heilbotrolletjes
  6. Gevulde witlofschuitjes met roerei en zalm
  7. Krokant hartje met rambol
  8. Lauwe sla met sint-jacobsvruchten
  9. Loempia
  10. Mini croissants met prei en gerookte zalm
  11. Mosselen in bladerdeegtasje op bedje van spinazie
  12. Paddenstoelen rolletjes
  13. Scampi’s met fijne kruiden
  14. Symphonie van verse en gerookte zalm (warm voorgerecht)
  15. Timbales van broccoli
  16. Vispannetje met Pineau
  17. Vuurtoren
  18. Zeevruchtentaart (als voorgerecht)

Hoofdgerechten

  1. Bouillabaisse van Marsseille
  2. Carpaccio met kruidenazijn
  3. Chinese koolsalade met vis
  4. Couscous
  5. Dauphine aardappelen
  6. Eendenborst met muntsaus
  7. Eikenbladsla me kapertjes
  8. Exotische salade
  9. Gebakken tongschar met gemengde sla en honingsaus
  10. Gefruite visreepjes met tartaarsaus
  11. Gegratineerde courgettenstammetjes
  12. Gegratineerde Heilbot met kruidenpuree
  13. Gemarineerde varkenslapjes met koriander
  14. Gevulde aardappelen
  15. Gevulde aubergine met scampi’s en kabeljauw
  16. Gevulde vispaupiette in slablad
  17. Gevulde vlees(kalkoen) rolletjes
  18. Gevulde vleesrolletjes
  19. Groene asperges met garnaaltjes
  20. Haantje in sinaasappelsaus
  21. Kabeljauw me venkel p provencaalse wijze
  22. Kalfsvlees Matignon
  23. Kalfszwezerikken op bedje van tomatencoulis met asperges en kervelsaus
  24. Kalkoen met zoetzure saus van pompelmoes (grapefruit)
  25. Kalkoenborst met kruidenkaas en gevulde tomaten
  26. Kalkoenlapjes met ham en kaas
  27. Kalkoentournedos met mosterdsaus
  28. Kerrie-vismaaltijdsoep
  29. Kipfilets met bieslooksaus
  30. Kippenfilet met Chatelainesaus
  31. Kippenfilets met peterselie-wijnsaus
  32. Konijn met kerrie en banaankroketjes
  33. Lamszadel Persillade
  34. Lottemootjes met basilicum
  35. Met mosterdkorrels gegrilde zeewolf filet, omringd door tomatenmousse
  36. Mignonnettes met blauwgeaderde kaas op zachte room met mosterd
  37. Nasi Goring
  38. Normandische koteletten
  39. Normandische tong
  40. Paëlla
  41. Parelhoentjes in wintertooi
  42. Quiche met broccoli
  43. Ratatouille Nicoise
  44. Reebok met wildsaus en groentenpuree
  45. Rijst met paddestoelen
  46. Rijstschotel met soyascheuten
  47. Rundvlees in deegkorst
  48. Sluimererwtjes (peultjes)
  49. Stak Smirnoff
  50. Tagliatelle met 3 kazen
  51. Tong in madeirasaus
  52. Varkensgebraad Blackwell
  53. Veldsla met Chinese kool
  54. Viennoise van tongschar met portosaus
  55. Visfilets met Camenbertsaus
  56. Visfumet
  57. Vismootjes met druivensaus
  58. Visschotel Duglere
  59. Vissernopen op bedje van groen met blanke en rode beter
  60. Visvlinders met bisquesaus en groentenjulienne
  61. Waterzooi van vis
  62. Witlof met gerookte zalm
  63. Witlof met roodlof en kiwi
  64. Zalm met groene kruidensaus

Sausen

  1. Bruine fond
  2. Zoetzure saus

Nagerechten

  1. Aardbeien yoghurtijs
  2. Advokaat
  3. Andreasbeker met Chantillyroom
  4. Appel in bladerdeeg
  5. Baisers met roomijs en bramencoulis
  6. Bananenparfait met advocaat en koffieroom
  7. Besneeuwde mandarijnen
  8. Chocoladebavaroise in Marie-Jose
  9. Chocoladeschijfje met sinaasappelsaus
  10. Crema Catalana
  11. Geflambeerde bananen
  12. Gekarameliseerde ananas
  13. Gekoelde ananasrijst
  14. Gevulde peren met vanillesaus (perensorbet)
  15. Gevulde schuimpjes met vers fruit
  16. Kastanje Advocaatroom
  17. Klavertje 4 van vruchtensaus met roomijs
  18. Kletskoppen
  19. Meloenmandje met exotisch fruit
  20. Mokka ijs (1+2)
  21. Mousse van poire
  22. Romanoff aardbeien
  23. Tartuffo van vanilleijs met mokkaroom
  24. Tulpje met aardbeien kaascreme
  25. Vanilleijs
  26. Vanilleroomijs
  27. Weense ijskoffie
  28. Witte chocolademousse

Bakkerij

  1. Aardbeien-perentaart
  2. Amandel kersentaart
  3. Appelbeignets
  4. Appel-kastanje-charlotte
  5. Appeltaart
  6. Bananentaart
  7. Banketbakkersroom (1)
  8. Banketbakkersroom (2)
  9. Biscuit Duchese
  10. Bladerdeeghart met ham
  11. Bladerdeegrondje met vers fruit
  12. Bokkepootjes
  13. Boterkoeken
  14. BRaambessentaart
  15. Broodhapje met pate
  16. Cocosroomtaart
  17. Frambozentaart
  18. Fruittaart
  19. Geflambeerde appelpannenkoeken
  20. Hartjes
  21. Hartjesring
  22. Hasseltse Pannenkoekjes
  23. Kaastaart met krieken
  24. Paastaart
  25. Palmier
  26. Peperkoekhart
  27. Rolbiscuit met confituur (jam)
  28. Ronde Zwitserse koeken (koffiekoeken)
  29. Soesjestoren met advocaat ijs en chocoladesaus
  30. Tartine Russes
  31. Vincentiustaart
  32. Vriendschapsbrood
  33. Woudtaart

Zoetigheden

  1. Ananas Royale
  2. Chocolade ijs-bonbons
  3. Chocopasta
  4. Citrusvruchten marmelade