- 2 flessen rode Rioja
- 2 grote sinaasappels
- 1 citroen
- 1 citroenschil in spiraalvorm
- 1 a 2 bananen
- Suiker naar smaak
- Een par stukjes pijpkaneel
- Een flinke scheut cognac
- Een flinke scheut cointreau
- Een keuze uit vruchten van het seizoen (aardbeien, kersen, meloen, abrikozen, … )
- ijsblokjes
- Neem een glazen kom en koel hem met ijsblokjes of in de koelkast
- Was de sinaasappelen en citroenen
- Snij de sinaasappelen in 1 citroen in schijven en in kwarten
- Doe ze in de kom en giet er de rode wijn (rioja) bij
- Doe er een paar stukjes pijpkaneel bij en de gepelde en in plakken gesneden banaan
- Roer de suiker erdoor evenals de cognac en de cointreau
- Na de dranken komen de vruchten waarmee men het geheel kan versieren
- Schil de 2e citroen in spiraalvorm
- Hang de spiraal van de citroenschil in de kan
- Laat de sangria afgedekt zeker 1 uur trekken
- Doe er vervolgens de nodige ijsblokjes in en schenk de glazen vol