Sangria

  • 2 flessen rode Rioja      
  • 2 grote sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 citroenschil in spiraalvorm
  • 1 a 2 bananen
  • Suiker naar smaak
  • Een par stukjes pijpkaneel
  • Een flinke scheut cognac
  • Een flinke scheut cointreau
  • Een keuze uit vruchten van het seizoen (aardbeien, kersen, meloen, abrikozen, … )
  • ijsblokjes
  1. Neem een glazen kom en koel hem met ijsblokjes of in de koelkast
  2. Was de sinaasappelen en citroenen
  3. Snij de sinaasappelen in 1 citroen in schijven en in kwarten
  4. Doe ze in de kom en giet er de rode wijn (rioja) bij
  5. Doe er een paar stukjes pijpkaneel bij en de gepelde en in plakken gesneden banaan
  6. Roer de suiker erdoor evenals de cognac en de cointreau
  7. Na de dranken komen de vruchten waarmee men het geheel kan versieren
  8. Schil de 2e citroen in spiraalvorm
  9. Hang de spiraal van de citroenschil in de kan
  10. Laat de sangria afgedekt zeker 1 uur trekken
  11. Doe er vervolgens de nodige ijsblokjes in en schenk de glazen vol