Broccolitaartje

Kooklessen 2e jaar/ 1993/ Hapjes

voor 12 stuks

  • 200 gr broccoli
  • 1 ei
  • 1 dl room
  • 50 gr gerookt spek
  • Vetstof
  • 12 cups
  • 1 tomaat
  • Nootmuskaat, p&z
  1. Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes, kook ze beetgaar in licht gezouten water
  2. Schep er 12 uit, laat de rest verder gaarkoken
  3. Laten uitlekken, voeg er dan het ei en de room bij, mix tot moes en breng op smaak (lichtjes verwarmen tot het bind)
  4. Snij het spek in reepjes, laten bakken, laten uitlekken op keukenpapier, roer ze tenslotte onder de broccolimous
  5. Tomaat wassen, ontpitten, snij het vruchtvlees in ruitjes
  6. Verwarm de cups ca 5 in in de oven op 150 °c (koekjes alleen)
  7. Vul de taartjes met de broccolimous, versier met broccoliroosje en ruitje tomaat