Zalmbrazade met appel-avocadosalsa
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vis/ 4 pers
| ± 30 min
| 2025.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; weekmenu’s
| gluten- en lactosevrij
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
500 gr zalmbrazades (filet)
1 stronk broccoli
1
1
1 el
1 plantje
800 gr
1 teentje knof
1 el
1 klp
6 el
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
- Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Zet 25 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.
- Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook 3 à 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water.
- Giet af en spoel kort onder koud water.
- Voor de salsa: snij de ongeschilde appel en het vruchtvlees van de avocado in heel kleine blokjes.
- Doe in een slakom en besprenkel met citroensap.
- Snipper de peterselie fijn en voeg toe aan de avocado en appel, samen met de uitgelekte kappertjes, de mosterd en de rest van de olijfolie.
- Pers het knoflook boven de kom en meng alles voorzichtig onder elkaar.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur, zonder vetstof.
- Bak de zalmbrazades 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper.
- Verdeel de krieltjes en de broccoli over de borden.
- Leg er de zalmbrazades bij en werk af met de salsa.
Drankadvies
Wijn: | Touraine Chenonceaux A.O.P. Famille Bougrier Le Grand Passage |
Bier: | St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 739 Kcal | Vetten: 46 gr waarvan verz. vetzuren: 7,4gr |
Koolhydraten: 44,7 gr waarvan suikers: 7,4 gr |
Eiwitten: 31 gr | Vezels: 11 gr | Natrium: 0,8 g |