Zalmbrazade met appel-avocadosalsa

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vis/ 4 pers

| ± 30 min

| 2025.07.02  – Colruyt inspiratiefolder; weekmenu’s

| gluten- en lactosevrij

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

 500 gr zalmbrazades (filet)
  1 stronk broccoli
  1
  1
  1 el
  1 plantje
  800 gr
  1 teentje knof
  1 el
  1 klp
  6 el
 

 

Bereiding

  1.   Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2.   Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
  3.   Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 olijfolie.
  4.   Kruid met peper en zout.
  5.   Zet 25 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.
  6.   Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook 3 à 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water.
  7.   Giet af en spoel kort onder koud water.
  8.   Voor de salsa: snij de ongeschilde appel en het vruchtvlees van de avocado in heel kleine blokjes.
  9.   Doe in een slakom en besprenkel met citroensap.
  10.   Snipper de peterselie fijn en voeg toe aan de avocado en appel, samen met de uitgelekte kappertjes, de         mosterd en de rest van de olijfolie.
  11.   Pers het knoflook boven de kom en meng alles voorzichtig onder elkaar.
  12.   Verhit een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur, zonder vetstof.
  13.   Bak de zalmbrazades 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper.
  14.   Verdeel de krieltjes en de broccoli over de borden.
  15.   Leg er de zalmbrazades bij en werk af met de salsa.
    Drankadvies
    Wijn: Touraine Chenonceaux A.O.P. Famille Bougrier Le Grand Passage
    Bier: St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier
    Voedingswaarde
    Energie: 739 Kcal Vetten: 46 gr
    waarvan verz. vetzuren: 7,4gr
    Koolhydraten: 44,7 gr
    waarvan suikers: 7,4 gr
    Eiwitten: 31 gr Vezels: 11 gr Natrium: 0,8 g 

     

    Categorieën