hele zachte rolcake maken met romige cheesecreme vulling

Omschrijving

| gebak/ ± 12 pers

| voorbereiding ± 10 a 15 min/ bakken 20-25 min/ koelen 2 uur

| gezien op facebook en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de cake

  • 6 eieren (splitsen)
  • 80 gr suiker (voor bij het eiwit)
  • 80 gr suiker (voor bij het eigeel)
  • 100 gr (Pattiserie)bloem
  • 1 tlp vanillie-extract
  • Een snufje zout
  • 50 gr zonnebloem olie
  • 1 tlp honing
  • 30 gr melk
  • ½ el bakpoeder
  • 1 el cocoa poeder
  • 1 el water

Voor de vulling

  • 120 ml slagroom
  • 120 ml roomkaas
  • 3 el poedersuiker

Bereiding

Voor de cake
  1. Eieren scheiden, wit met de helft (80 gr) van de suiker in sneeuw kloppen
  2. Eigeel met de andere helft (80 gr) luchtig kloppen tot bijna verdubbelt en bijna wit is (net als bij een biscuit)
  3. Zeef de bloem boven het eigeelmengsel tot homogeen beslag
  4. Schep in gedeeltes de stijfgeklopte eiwit onder het beslag
  5. Hou nu ± 3 el beslag in een kommetje apart
  6. Giet de rest van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. In je apart gehouden schaaltje met wat beslag doe je ± de helft van de cacao toevoegen, roer goed door, breng het over in een kleine spuitzak (zonder spuitmondje)
  8. Knip een heel klein puntje van de spuitzak af en maak over je hele bakplaat horizontale strepen met deze licht gekleurd beslag.
  9. Doe nu de 2e helft van de cacao erbij in je kommetje, meng goed door. Dit beslag ziet nu iets donkerder. 
  10. Neem een nwe spuitzak en herhaal je horizontale strepen over je beslag
  11. Neem nu een satestok en maak vertikale strepen en vervolgens horizontale strepen. Op die manier krijg je een heel mooi patroon
  12. Bakken de cake op 165 °C voor ± 20 a 25 min, controleer met een cakeprikker of satestok. Komt deze droog uit je cake dan is die klaar. Let op dat hij niet te donker doorbakt!
  13. Als de cake gebakken is, meteen met een andere bakplaat met bakpapier omdraaien, je vel bakpapier voorzichtig verwijderen.
  14. Rol de cake meteen op nu hij nog warm is en laat hem met het bakpapier volledig afkoelen, duurt ongeveer 2 uur
Ondertussen de vulling maken
  1. Klop de slagroom stijf
  2. Voeg de roomkaas toe met de poedersuiker
  3. Klop/ meng tot een homogene massa
  4. Je kan deze in de koelkast bewaren tot de cake volledig is afgekoeld
  5. Als je cake volledig is afgekoeld, kun je hem voorzichtig ontrollen en voorzichtig besmeren met deze cheese-crème vulling
  6. Rol hem weer op, met de naad naar onder en leg hem op een mooie schaal om te serveren. 

Succes verzekerd, eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email