Noedels met witte asperges en vega kip
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers
| ± 20 min
| 2022.05.01 – info kaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 2 el zonnebloemolie
- 320 gr vegan kipstukjes
- 400 gr Japanse wokgroenten sojabonen gele wortel
- 250 gr fijne eiernoedels
- 40 gr saus voor asperges
Bereiding
- Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
- Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm.
- Kook 8 min. in ruim water.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kipstuckjes 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bereid de noedels en de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de noedels met de aspergesaus en vervolgens met de asperges en vegan kip.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
TIP: lekker met sesamzaadjes
Drankadvies
Wijn: | Pinot blanc |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 450 Kcal | Vetten: 15 gr waarvan verz. vetzuren: 3 gr |
Koolhydraten: 54 gr waarvan suikers: 6 gr |
Eiwitten: 20 gr | Vezels: 9 gr | Natrium: 1,4 g |