Varkenshaasje & asperges

Varkenshaasje met krieltjes en asperges

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Varkensvlees | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 40 min
Bron: Uit eigen keuken

Ingrediënten:

  • 2 mooie varkenshaasjes (ong. 350 g elk)
  • roomboter (om te bakken)
  • mosterd
  • krieltjes
  • 1 kg asperges
  • 100 gr roomboter (voor de saus)
  • 2 eieren
  • bosje peterselie
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. De varkenshaasje kruiden met peper en zout (of varkensvlees kruiden) en bestrijken met mosterdEieren, peterselie fijn maken met de turbochef
  2. Bak de varkenshaasjes rondom mooi bruin
  3. Laat ze verder garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan (af en toe omdraaien). Hou voor de baktijd rekening met ong. 10 min per 100 gr)
  4. Kook 2 eieren hard, laat schrikken, pel ze en laat even afkoelen
  5. Schil de asperges goed (eventueel 2 x om draadvorming te voorkomen) en snij de houterige einden er af
  6. Kook de asperges ong 10 a 15 min in licht gezouten water. Giet af en laat ze goed uitlekken (drogen)
  7. Smelt de 100 gr roomboter, NIET BRUIN LATEN WORDEN, kruid met peper en zout (als je ongezouten roomboter hebt gebruikt) en voeg het sap van 1/2 citroen bij. Je hebt nu geklaarde boter.
  8. Maak de eieren fijn met een vork (of voor wie in het bezit is van de turbochef van tuperware… ook ideaal)
  9. Had de peterselie heel fijn en meng 2 eetlepels fijngehakte peterselie door de fijngemaakte eieren.
  10. Bak de krieltjes in een koekenpan. Je kan de krieltjes ook vervangen door aardappelpuree of frietjes.
  11. Schik het varkenshaasje op een bord, leg er de asperges bij, overgiet met wat geklaarde boter en werk af met het ei-peterseliemengsel.
  12. Serveer met de krieltjes (of aardappeltjes of frietjes)

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten