Varkenshaasje met krieltjes en asperges

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 40 min

| Uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 mooie varkenshaasjes (ong. 350 g elk)
  • roomboter (om te bakken)
  • mosterd
  • krieltjes
  • 1 kg asperges
  • 100 gr roomboter (voor de saus)
  • 2 eieren
  • bosje peterselie
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • peper en zout

Bereiding

  1. De varkenshaasje kruiden met peper en zout (of varkensvlees kruiden) en bestrijken met mosterd
  2. Bak de varkenshaasjes rondom mooi bruin
  3. Laat ze verder garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan (af en toe omdraaien). Hou voor de baktijd rekening met ± 10 min per 100 gr)
  4. Kook 2 eieren hard, laat schrikken, pel ze en laat even afkoelen
  5. Schil de asperges goed (eventueel 2 x om draadvorming te voorkomen) en snij de houterige einden er af
  6. Kook de asperges ± 10 a 15 min in licht gezouten water. Giet af en laat ze goed uitlekken (drogen)
  7. Smelt de 100 gr roomboter, NIET BRUIN LATEN WORDEN, kruid met peper en zout (als je ongezouten roomboter hebt gebruikt) en voeg het sap van 1/2 citroen bij. Je hebt nu geklaarde boter.
  8. Maak de eieren fijn met een vork (of voor wie in het bezit is van de turbochef van tuperware… ook ideaal)
  9. Had de peterselie heel fijn en meng 2 eetlepels fijngehakte peterselie door de fijngemaakte eieren.
  10. Bak de krieltjes in een koekenpan. Je kan de krieltjes ook vervangen door aardappelpuree of frietjes.
  11. Schik het varkenshaasje op een bord, leg er de asperges bij, overgiet met wat geklaarde boter en werk af met het ei-peterseliemengsel.
  12. Serveer met de krieltjes (of aardappeltjes of frietjes)

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email