Varkenshaasje met krieltjes en asperges
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| Uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 mooie varkenshaasjes (ong. 350 g elk)
- roomboter (om te bakken)
- mosterd
- krieltjes
- 1 kg asperges
- 100 gr roomboter (voor de saus)
- 2 eieren
- bosje peterselie
- 1/2 citroen (uitgeperst)
- peper en zout
Bereiding
- De varkenshaasje kruiden met peper en zout (of varkensvlees kruiden) en bestrijken met mosterd
- Bak de varkenshaasjes rondom mooi bruin
- Laat ze verder garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan (af en toe omdraaien). Hou voor de baktijd rekening met ± 10 min per 100 gr)
- Kook 2 eieren hard, laat schrikken, pel ze en laat even afkoelen
- Schil de asperges goed (eventueel 2 x om draadvorming te voorkomen) en snij de houterige einden er af
- Kook de asperges ± 10 a 15 min in licht gezouten water. Giet af en laat ze goed uitlekken (drogen)
- Smelt de 100 gr roomboter, NIET BRUIN LATEN WORDEN, kruid met peper en zout (als je ongezouten roomboter hebt gebruikt) en voeg het sap van 1/2 citroen bij. Je hebt nu geklaarde boter.
- Maak de eieren fijn met een vork (of voor wie in het bezit is van de turbochef van tuperware… ook ideaal)
- Had de peterselie heel fijn en meng 2 eetlepels fijngehakte peterselie door de fijngemaakte eieren.
- Bak de krieltjes in een koekenpan. Je kan de krieltjes ook vervangen door aardappelpuree of frietjes.
- Schik het varkenshaasje op een bord, leg er de asperges bij, overgiet met wat geklaarde boter en werk af met het ei-peterseliemengsel.
- Serveer met de krieltjes (of aardappeltjes of frietjes)