Risotto alla Primavera

Een heerlijk vegetarisch gerecht

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ risotto/ 2 pers

| ruim half uur

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 130 gr risottorijst, ik gebruikte carnaroli
  • 450 gr gemengde lente-/zomergroenten
  • 750 ml kippen-  of groentebouillon
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 4 el extra vergine olijfolie, verdeeld
  • 1 el boter
  • vers geraspte Parmigiano Reggiano
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • zuiveringszout (optioneel)
  • 1 el gehakte verse platte peterselie of munt of basilicum, of een mengsel

Bereiding

  1. Snijd de groenten in blokjes en kook ze afzonderlijk in gezouten water tot ze gaar maar nog stevig zijn, ± 2 min.
  2. Als je een snufje zuiveringszout aan het water toevoegt, zullen de groenten sneller koken en een helderdere kleur behouden.
  3. Dompel ze onder in koud water om het koken te stoppen en laat ze uitlekken. 
  4. Erwten (indien gebruikt) eventueel uit de peul verwijderen, tenzij je dipvries erwtjes gebruikt.
  5. Haal de uiteinden van de sperziebonen (indien gebruikt) en snijd ze in korte stukken van ± 2 cm.
  6. Kook de paprika in 2 el olijfolie
  7. Als de paprika zaacht maar nog stevig van smaak zijn, voeg je de overige groenten toe en roer een paar min op hoog vuur.
  8. Proef en breng eventueel op smaak met p&z en zet deze pan even opzij.
  9. Breng de bouillon goed aan de kook
  10.  Neem een grote koekepan met dikke bodem en stoof hierin de fijngesneden sjalot met wat zout tot deze zacht en geurig is
  11. Voeg de risottorijst en roer op middelhoog vuur een paar min, maar zorg ervoro dat de ui niet bruin wordt.
  12. Voeg 60 ml droge witte wijn toe en  blijf roeren tot het vocht is opgenomen
  13. Voeg nu pollepel per pollepel de bouillon toe, blijf op middenhoog vuur roeren en voeg pas de volgende lepel bouillon toe als het vocht is opgenomen. Duurt ongeveer 15 a 20 min
  14. Tenslotte voeg je de groenten toe
  15. Roer op middelhoog vuur tot de rijst zacht maar stevig is. De risotto mag niet soepig maar ook niet te droog zijn
  16. Voeg tenslotte een lepel boter en een handvol vers geraspte Parmigiano toe
  17. Tenslotte kan je verse munt/ of peterselie/ of basiilicum toe naar smaak

Eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email