Kiprollade met rode kool, cranberry en appelnotenmix

Omschrijving:

Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: ong 25 min
Bron: infokaartje, HAK + eigen aanpassingen met verse rode kool

 Ingrediënten:

  • 400 gr kiprollade
  • 1 Elstar appel
  • 50 gr studentenhaver
  • 425 gr aardappelpartjes met rozemarijn
  • boter, peper en zout

voor de rode kool

  • 1 rode kool of een pak voorgesnede rode kool (450gr)
  • 400 gr goudrenette appelen
  • 1 pakje cranberry

Extra benodigdheden:

Ronde steker van ong. 8 cm doorsnee en vetvrij bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Neem de rollade uit de verpakking, verhit 50 gr boter in een braadpan. Braad de rollade op hoog vuur aan alle zijde lichtbruin.
  2. Draai het vuur lager en braad de rollade in 35-60 mn gaar (afhankelijk van het gewicht, zie hiervoor de verpakking van de rollade)
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appel in snijd dze in kleine blokjes
  4. Hak de studentenhaver fijn en meng deze met de blokjes appel.
  5. Maak de rode kool klaar volgens dit recept.
  6. Verwarm de cranberry’s op een laag vuurtje maar laat niet koken.
  7. Meng de rode kool met de cranberry’s
  8. Bekleed een bakplaat met vetvij (bak)papier.
  9. Vul de ronde stekers op de bakplaat met het vetvrije bakpapier, met een laagje warme rode kool-cranberry mengsel, dan een laag appelnotenmix en weer een laagje kool-cranberry. Herhaal dit 3 a 4 keer.
  10. Zet de bakplaat 15 mni in de warme oven. Verhit 25 gr boter in een braadpan. Bak de aardappelpartjes in 10-15 min  gaar.
  11. Maak van het braadvocht van je gebakken kiprollade een lekker jus.