Rode kool met aardappelpuree en braadworst
echte Belgische klassiekerOmschrijving
| Hoofdgerecht/ greonten/ 4 pers
| ± 30 min
| uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 Rode kool
- 3 appels
- 1 uitje
- 2 el suiker
- peper, zout & nootmuskaat
- 500 gr gekookte aardappelen
- scheutje melk
- 1 el vloeibare margarine
- 4 braadworsten (naar keuze runder of varkensvlees)
Bereiding
voor de rode kool
- Kool schoonmaken en fijn snijden (buitenste bladeren kunnen weg)
- Appels schillen en grof raspen en/of fijn snijden
- Uitje fijn snijden.
- Boter licht bruinen en uitje stoven (goudgeel laten worden)
- Gesneden groenten (kool + appels) erbij doen. Door het wassen van je groenten zijn ze nat genoeg en hoef je geen of nauwelijks nog wat water toe te voegen
- Peper, zout, nootmuskaat en 2 a 3 el suiker erop strooien en beetje citroensap
voor de puree
- Aardappelen schillen, in parten verdelen en ± 20 min gaar koken
- Aardappelen afgieten, met pureestamper fijn maken, voeg melk, nootje boter (eventueel een eitje) nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak
- bak ondertussen de braadworsten rustig gaar
eet smakelijk