Kiprollade met rode kool, cranberry en appelnotenmix
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| infokaartje, HAK + eigen aanpassingen met verse rode kool
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor de kip
- 400 gr kiprollade
- 1 Elstar appel
- 50 gr studentenhaver
- 425 gr aardappelpartjes met rozemarijn
- boter, peper en zout
voor de rode kool
- 1 rode kool of een pak voorgesnede rode kool (450gr)
- 400 gr goudrenette appelen
- 1 pakje cranberry
extra
- Ronde steker van ong. 8 cm doorsnee en vetvrij bakpapier
Bereiding
- Neem de rollade uit de verpakking, verhit 50 gr boter in een braadpan. Braad de rollade op hoog vuur aan alle zijde lichtbruin.
- Draai het vuur lager en braad de rollade in 35-60 min gaar (afhankelijk van het gewicht, zie hiervoor de verpakking van de rollade)
- Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appel in snijd deze in kleine blokjes
- Hak de studentenhaver fijn en meng deze met de blokjes appel.
- Maak de rode kool klaar volgens dit recept.
- Verwarm de cranberry’s op een laag vuurtje maar laat niet koken.
- Meng de rode kool met de cranberry’s
- Bekleed een bakplaat met vetvrij (bak)papier.
- Vul de ronde stekers op de bakplaat met het vetvrije bakpapier, met een laagje warme rode kool-cranberry mengsel, dan een laag appelnotenmix en weer een laagje kool-cranberry. Herhaal dit 3 a 4 keer.
- Zet de bakplaat 15 min in de warme oven. Verhit 25 gr boter in een braadpan. Bak de aardappelpartjes in 10-15 min gaar.
- Maak van het braadvocht van je gebakken kiprollade een lekker jus.