Vegetarische groenteburger

Toelichting

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ groenten/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| gevonden op internet, (ben even kwijt waar)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • rasp van een halve citroen
  • peterselie
  • 1 ei
  • 6 el panko of paneermeel
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de wortel, courgette en ui. Was de paprika en rasp alles samen met de knoflook fijn in een kom.
  2. Meng alles door elkaar en voeg dan de fijngesneden peterselie en de rasp van een halve citroen toe samen met het ei.
  3. Meng het vervolgens met de mosterd, peper en zout.
  4. Roer dan de panko of paneermeel er door heen tot het een stevig mengsel is.
  5. Is het te nat? Voeg dan nog wat panko of paneermeel toe.
  6. Vorm van de vulling burgers en leg deze op een bord.
  7. Dek vervolgens af met plastic folie en plaats de burgers in de koelkast voor minimaal een uur.
  8. Bak de burgers vervolgens in een laagje olijfolie in 15 min gaar.
  9. Keer de burgers regelmatig om.
  10. Serveer de burgers op een broodje met tzatziki, tomaat, sla, augurk en alfalfa.
  11. Of serveer de burgers naast wat gekookte aardappeltjes en groente.

 

Eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email