Vegetarische groenteburger
ToelichtingOmschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ groenten/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| gevonden op internet, (ben even kwijt waar)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 wortel
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- rasp van een halve citroen
- peterselie
- 1 ei
- 6 el panko of paneermeel
- 1 el mosterd
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Schil de wortel, courgette en ui. Was de paprika en rasp alles samen met de knoflook fijn in een kom.
- Meng alles door elkaar en voeg dan de fijngesneden peterselie en de rasp van een halve citroen toe samen met het ei.
- Meng het vervolgens met de mosterd, peper en zout.
- Roer dan de panko of paneermeel er door heen tot het een stevig mengsel is.
- Is het te nat? Voeg dan nog wat panko of paneermeel toe.
- Vorm van de vulling burgers en leg deze op een bord.
- Dek vervolgens af met plastic folie en plaats de burgers in de koelkast voor minimaal een uur.
- Bak de burgers vervolgens in een laagje olijfolie in 15 min gaar.
- Keer de burgers regelmatig om.
- Serveer de burgers op een broodje met tzatziki, tomaat, sla, augurk en alfalfa.
- Of serveer de burgers naast wat gekookte aardappeltjes en groente.
Eet smakelijk