Vegetarisch gourmetten
Tijdens de feestdagen (Pasen, Kerst...) is het altijd gezellig. Ook voor mensen die vegetarisch zijn kan het de pret niet drukkenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarsich/ 6 pers
| ± 1 uur voorbereiden en 1 u bereiden (samen 2 u)
| gevonden op internet en uit vega magazines
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Algemeen | Gevulde champignons | Rösti | Groenteomelet |
---|---|---|---|
|
|
|
|
Courgette Pizza | Courgette Halloumi | Aubergine steaks | Aubergine Mozzarella |
|
|
|
|
Mini Aardappeltortilla | Gegrilde watermeloen | Groentespies | |
|
|
|
|
Bereiding
Voor een geslaagde courmet kan je eindeloos vairëren. Geef er je eigen draai en smaak aan. Klok voor de vega pannekoekjes en fruitsalade op de link.
Leef je uit en vooral “Feestelijk genieten” Succes.
- Maak de champignons eerst schoon en haal het steeltje eraf.
- Vul de champignons met kruidenboter.
- Extra lekker: voeg een gesnipperde halve ui en wat verse bieslook toe aan de kruidenboter. Stop het mengsel in de champignons en doe er een beetje geraspte kaas op.
- Gril de champignons op de gourmetplaat.
- Was de aardappelen en rasp deze met een mandoline of blokrasp.
- Door het zetmeel van de geraspte aardappelen blijft de rösti vervolgens aan elkaar plakken tijdens het pakken.
- Snipper een ui en meng dit met de geraspte aardappel en zet dit op tafel.
- Bak de rösti gaar in een pannetje.
- Kluts de eieren samen met wat peper en zout en een scheutje melk.
- Bak tijdens het gourmetten eerst de groenten in je pannetje en giet er vervolgens een beetje geklutste eieren mengsel over.
- Ook lekker: strooi er wat geraspte kaas over.
- Zorg ervoor dat de courgette in plakken gesneden is en zet tomatensaus, geraspte kaas en Italiaanse kruiden klaar.
- Gril het courgette plakje eerst aan beide kanten op de gourmetplaat.
- Smeer tomatensaus op de courgette en strooi er geraspte kaas op.
- Bak nog even totdat de kaas gesmolten is en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
- Tijdens het vegetarisch gourmetten kun je halloumi als gerecht op tafel zetten.
- Bestrooi de courgette met wat zwarte peper naar smaak.
- Als de halloumi en courgette gebakken is, leg de halloumi dan op de courgette en garneer met basilicum.
- Snij de aubergine in plakken van 1 centimeter dik en maak een marinade van olijfolie, knoflook, rode peper, en zout en peper met de staafmixer.
- Haal de aubergine plakken door de marinade en laat de marinade 1 uur intrekken. Zo krijg je de allerlekkerste aubergine steaks.
- Bak de steaks op de gourmetplaat of in een pannetje.
- Snij de aubergine in plakjes.
- Strooi wat zout op de plakken aubergine en laat ongeveer 10 minuten staan.
- Snij ook de mozzarella in dunne plakjes.
- Bak de plakken aubergine op de gourmetplaat.
- Bestrijk de gebakken plak met tapenade of pesto.
- Leg vervolgens de mozzarella tussen twee plakken.
- Wil je gesmolten mozzarella? Leg het pakketje dan nog kort op de plaat.
- Snipper van tevoren de ui en snij de aardappelen in kleine blokjes.
- Kook de aardappelen vervolgens tot ze zacht zijn.
- Kluts de eieren met de kruiden.
- Zet de ui, aardappelblokjes en geklutste eieren op tafel.
- Doe de stukjes aardappel in een gourmet pannetje, met wat ui en schenk er ei overheen. Als het ei gaar is, is je aardappeltortilla klaar!
- Meng de honing, limoensap en kruiden.
- Snij de watermeloen in plakken.
- Zet het mengsel en de plakken op tafel.
- Bestrijk een kant van de plak met het mengsel en leg de watermeloen met die kant op de gourmetplaat. Bestrijk de andere kant en bak in 2-3 minuten per kant gaar.
- Snij de groenten in grove stukken en rijg ze aan een satéprikker. Zorg dat de prikkers een beetje nat zijn voordat je de groenten eraan rijgt. Wissel om en om af met groenten.
- Als afwisseling kun je ook een vegetarische gehaktbal/groentebal op de vegetarische spiesjes doen. Of aardappel!
- Tijdens het gourmetten kunnen de spiesjes op de gourmetplaat gebakken worden!
- Ook lekker: eerst de stukkengroenten marineren in olijfolie, knoflook, peper en zout. Je kunt er ook mosterd, (balsamico)azijn, of citroensap aan toevoegen.
Wil je er helemaal een eigen tintje aan geven kan je ook zelf je humus en/of suasje maken zoals bv eigen kruidenboter, andere smaken humus (uitgaande van de basis humus kan je hier ook eindeloos mee variëren), pesto.
Hier op deze site onder de knop “sausen” kan je meerder recepten vinden
Drankadvies
Wijn: | zachte rode wijn |
Bier: | keuze naar eigen smaak |