Goulash van hamlappen en zuurkool
Hoewel de goulash hoofdzakelijk met rundsvlees gemaakt wordt, is hier deze keer gekozen voor een variant en daarom ook sneller klaarOmschrijving
| Hoofdgerecht/ ovenschotel/ 4 pers
| ± 35 min
| Infokaartje uit de Lidl winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 gr hamlappen
- 2 el paprikapoeder
- 100 gr spekreepjes
- 2 dl witte wijn
- 4 el crème fraîche
- 3 uien
- 2 rode paprika’s
- 500 gr zuurkool
Bereiding
- Maak de uien schoon en snipper ze grof (of fijn naar keuze)
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in repen van ± 1 cm
- Snij de hamlappen in blokjes
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit.
- Voeg het vlees toe en bestrooi dit met het paprikapoeder.
- Bak het vlees in ± 4 min bruin
- Voeg de uien en de paprika’s toe laat deze 2 min meebakken
- Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en laat het nog 15 min stoven
- Schep voor het serveren de crème fraîche door de goulash