Goulash van hamlappen en zuurkool

Hoewel de goulash hoofdzakelijk met rundsvlees gemaakt wordt, is hier deze keer gekozen voor een variant en daarom ook sneller klaar

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ ovenschotel/ 4 pers

| ± 35 min

| Infokaartje uit de Lidl winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 gr hamlappen
  • 2 el paprikapoeder
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 dl witte wijn
  • 4 el crème fraîche
  • 3 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr zuurkool

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snipper ze grof (of fijn naar keuze)
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in repen van ± 1 cm
  3. Snij de hamlappen in blokjes
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit.
  5. Voeg het vlees toe en bestrooi dit met het paprikapoeder.
  6. Bak het vlees in ± 4 min bruin
  7. Voeg de uien en de paprika’s toe laat deze 2 min meebakken
  8. Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en laat het nog 15 min stoven
  9. Schep voor het serveren de crème fraîche door de goulash

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email