Gevuld varkenshaasje met geitenkaas en tomaten-rucolaslaatje

Omschrijving:

Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 personen
Bereidingstijd: 25 + 35 min
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbeque elke keer anders

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaasje (beenhouwerij)
  • 100 g pancetta (charcuterie)
  • 2 lente-uitjes
  • 450 g tapastomaatjes
  • 50 g rucola
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 8 halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamicocrème
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
  2. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2 en de tapastomaten in de lengte in 4.
  3. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door.
  4. Vouw het varkenshaasje dicht en omwikkel met de pancetta.
  5. Maak vast met keukentouw of steek er cocktailprikkers in.
  6. Meng de kwartjes tapastomaat met de rucola en bestrooi met de rest van het bieslook en de lenteuitjes.
  7. Besprenkel met de olijfolie.
  8. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Druppel er de balsamicocrème over.
  10. Zet koel weg.

Bereiding op de barbecue (35 min.)

  1. Bak het varkenshaasje 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin op een hete barbecue.
  2. Zet daarna het rooster hoger en bak het varkenshaasje nog 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.
  3. Afwerking: snij het varkenshaasje in schuine sneden en serveer met de tomatenrucolasalade.
  4. Serveer met een salade naar keuze, (vb couscoussalade, farfallesalade, aardappelsalade).

Drankadvies

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Rasiguères, Château Planèzes, A.O.P. Côtes du Roussillon

Voedingswaarde

  • Energie: 479 kcal
  • Eiwitten: 46.2 g
  • Vetten: 30.1 g
  • Koolhydraten: 6 g