Gevuld varkenshaasje met geitenkaas en tomaten-rucolaslaatje
Omschrijving:
Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 personen
Bereidingstijd: 25 + 35 min
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbeque elke keer anders
Ingrediënten:
- 1 varkenshaasje (beenhouwerij)
- 100 g pancetta (charcuterie)
- 2 lente-uitjes
- 450 g tapastomaatjes
- 50 g rucola
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 8 halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
- 100 g verse geitenkaas
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. balsamicocrème
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
- Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2 en de tapastomaten in de lengte in 4.
- Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door.
- Vouw het varkenshaasje dicht en omwikkel met de pancetta.
- Maak vast met keukentouw of steek er cocktailprikkers in.
- Meng de kwartjes tapastomaat met de rucola en bestrooi met de rest van het bieslook en de lenteuitjes.
- Besprenkel met de olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Druppel er de balsamicocrème over.
- Zet koel weg.
Bereiding op de barbecue (35 min.)
- Bak het varkenshaasje 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin op een hete barbecue.
- Zet daarna het rooster hoger en bak het varkenshaasje nog 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.
- Afwerking: snij het varkenshaasje in schuine sneden en serveer met de tomatenrucolasalade.
- Serveer met een salade naar keuze, (vb couscoussalade, farfallesalade, aardappelsalade).
Drankadvies
Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Rasiguères, Château Planèzes, A.O.P. Côtes du Roussillon
Voedingswaarde
- Energie: 479 kcal
- Eiwitten: 46.2 g
- Vetten: 30.1 g
- Koolhydraten: 6 g