Farfalle salade

heerlijk bij de barbeque

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbecue elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g tapastomaatjes
  • 0.5 plantje basilicum
  • 150 g gegrilde courgettes (+ 1 el. olie uit de verpakking)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Parmezaan
  • 400 g Farfalle

Bereiding

  1. Snipper het knoflookteentje en de rode ui fijn.
  2. Hou enkele basilicumblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
  3. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  4. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  5. Verhit intussen 1 el. olie uit de verpakking van de gegrilde courgettes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook ± 2 min.
  6. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. stoven.  Neem van het vuur.
  7. Meng de pasta met de gegrilde courgettes en de gestoofde tomaatjes.
  8. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en rasp er de Parmezaan over.
  9. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat olie van de courgettes toe.
  10. Afwerking: serveer de salade in een mooie, ruime serveerkom en leg er de blaadjes basilicum bovenop.
Voedingswaarde
Energie: 487 Kcal Eiwitten: 18,7 gr Vetten: 12,7 gr Koolhydraten: 74,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email