Zomerse couscoussalade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| ± 15 min
| 2017.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbecue elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 granaatappel
- 0.5 plantje koriander
- 0.5 plantje munt (vers)
- 0.5 plantje platte peterselie
- 1 rode ui
- 100 g feta (blok)
- 300 g tarwegriesmeel (couscous)
- 100 g pijnboompitten
- 75 g rozijnen
- 1 el. rietsuiker
- 1 el. olijfolie
Bereiding
- Verkruimel de feta.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
- Snipper de rode ui fijn.
- Hak de verse kruiden grof.
- Pers de limoenen en meng het sap met de rietsuiker.
- Giet 5 dl heet water over de couscous en laat 7 min. zwellen.
- Laat afkoelen en maak los met een vork.
- Meng er de olijfolie onder.
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng alle ingrediënten onder de couscous en giet er het limoensap over.
- Roer goed om.
- Afwerking: serveer de couscous in een grote serveerkom.
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal | Eiwitten: 20,6 gr | Vetten: 21,6 gr | Koolhydraten: 85,3 gr |