Zomerse couscoussalade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| ± 15 min

| 2017.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbecue elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 granaatappel
  • 0.5 plantje koriander
  • 0.5 plantje munt (vers)
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 100 g feta (blok)
  • 300 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 100 g pijnboompitten
  • 75 g rozijnen
  • 1 el. rietsuiker
  • 1 el. olijfolie

Bereiding

  1. Verkruimel de feta.
  2. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  3. Snipper de rode ui fijn.
  4. Hak de verse kruiden grof.
  5. Pers de limoenen en meng het sap met de rietsuiker.
  6. Giet 5 dl heet water over de couscous en laat 7 min. zwellen.
  7. Laat afkoelen en maak los met een vork.
  8. Meng er de olijfolie onder.
  9. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  10. Meng alle ingrediënten onder de couscous en giet er het limoensap over.
  11. Roer goed om.
  12. Afwerking: serveer de couscous in een grote serveerkom.
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal Eiwitten: 20,6 gr Vetten: 21,6 gr Koolhydraten: 85,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email