Pittige aardappelsalade

Omschrijving:

Hoofdgerecht | bijgerecht voor bij de bbq | 4 personen
Bereidingstijd: 15+25 min
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque elke keer anders

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 lente-uitjes
  • 2 cm gember (vers)
  • 1 groen pepertje
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. komijnzaadjes
  • 1 mespunt kurkuma

Bereiding (15 + 25 min)

  1. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 2.
  2. Rasp de gember fijn.
  3. Snipper het pepertje fijn.
  4. Snij de lente-uitjes fijn.
  5. Kook de aardappelen 15 à 20 min. (afhankelijk van de grootte) in lichtgezouten water. Giet af.
  6. Meng de rest van de ingrediënten onder de nog warme aardappelen.

Voedingswaarde

  • Energie: 155 kcal
  • Eiwitten: 2.5 g
  • Vetten: 5.2 g
  • Koolhydraten: 24.1 g