Aardappelhapjes met ei en scampi
Omschrijving
| Aperitiefhapje/ Voorgerecht, warm | 12 pers
| minder dan 30 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 gepelde tijgergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
- 4 krielaardappelen
- 10 sprietjes bieslook (vers)
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1 el. mayonaise
- 1 mespunt mosterd
- 0.5 blokje visbouillon
- 1 kfl. paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen 25 min. gaar in de schil in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water.
- Kook de diepgevroren scampi’s samen met het bouillonblokje 3 min. gaar in kokend water. Giet af, laat afkoelen en dep droog.
- Pel de eieren en prak fijn met een vork. Pers het knoflook en meng samen met de mayonaise en de mosterd onder de eieren.
- Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
- Verwijder de uiteinden van de krielaardappelen en snij elke aardappel in de breedte in 3 gelijke schijfjes.
- Verdeel de eiersalade over de schijfjes aardappel (gebruik hiervoor eventueel een spuitzak). Schik er telkens een scampi bovenop.
- Snipper het bieslook fijn en bestrooi er de hapjes mee.
TIP: Deze aardappelhapjes kan u ook als voorgerecht serveren. Maak op elk bord een bedje van gemengde scheuten en leg er telkens 3 hapjes bovenop.
Voedingswaarde
Energie: 53 Kcal | Eiwitten: 3.7 gr | Vetten: 2.8 gr | Koolhydraten: 3.4 gr |