Gevuld varkenshaasje met geitenkaas en tomaten-rucolaslaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 25 + 35 min
| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- 100 g pancetta
- 2 lente-uitjes
- 450 g tapastomaatjes
- 50 g rucola
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 8 half-gedroogde kerstomaten
- 100 g verse geitenkaas
- 2 el. olijfolie
- 2 el. balsamicocrème
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
- Snij de half-gedroogde kerstomaten in 2 en de tapastomaten in de lengte in 4.
- Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door.
- Vouw het varkenshaasje dicht en omwikkel met de pancetta.
- Maak vast met keukentouw of steek er cocktailprikkers in.
- Meng de kwartjes tapastomaat met de rucola en bestrooi met de rest van het bieslook en de lenteuitjes.
- Besprenkel met de olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Druppel er de balsamicocrème over.
- Zet koel weg.
Bereiding op de BBQ: (35 min)
- Bak het varkenshaasje 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin op een hete barbecue.
- Zet daarna het rooster hoger en bak het varkenshaasje nog 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.
- Afwerking: snij het varkenshaasje in schuine sneden en serveer met de tomatenrucolasalade.
- Serveer met een salade naar keuze, (vb couscoussalade, farfallesalade, aardappelsalade).
Drankadvies
Wijn: | Rasiguères, Château Planèzes, A.O.P. Côtes du Roussillon |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 479 Kcal | Eiwitten: 46,2 gr | Vetten: 30,1 gr | Koolhydraten: 6 gr |