Zuurkoolstamppot

in een cakeblik

Omschrijving

Hoofdgerecht | aardappelen en groenten | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 40 min
Bron: lidl folder, stampot weken 17-19 februari 2014-02-16

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruidige aardappelen, geschild en in gelijke stukken verdeeld
  • 500 gr zuurkool
  • Hafl blik ananas, in stukjes
  • 40 gr boter
  • 4 el paneermeel
  • 1 dl slagroom
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • 1 verse rookworst
  • 1 zakje juspoeder, naturel
  • Cakeblik van 2 ltr, tulbandvorm

Bereidingswijze

  • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water van 3 cm.
  • Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Knijp he tvocht uit de zuurkool en haal los met een vore.
  • Leg, als de aardappelen 5 min gekookt hebben, de zuurkook op de aardappelen en laat nog 15 min meestomen.
  • Beboter de tulband enstrooi daar 3 el paneermeel op.
  • Giet het restje water van de aardappelen en zuurkook af, giet de slagroom erbij en stamp tot stamppot.
  • Meng er de kaas en de ananas door en vul d evorm met de stamppot.
  • Bestrooi met de rest van het paneermeel en de rest van de boter in vlokjes.
  • Zet de vorm zo 20 min in de ove. Verhit de worst en maak de jus, vervang daarbij 50 cl waer doo ananassap.
  • Stort de gebakken stamppot op een schaal en geef er de worst en jus bij.