Zuurkoolstamppot

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruidige aardappelen, geschild en in gelijke stukken verdeeld
  • 500 gr zuurkool
  • Half blik ananas, in stukjes
  • 40 gr boter
  • 4 el paneermeel
  • 1 dl slagroom
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • 1 verse rookworst
  • 1 zakje juspoeder, naturel
  • Cakeblik van 2 ltr, tulbandvorm

Bereiding

  1. Doe de aardappelen in een pan met een laagje water van 3 cm.
  2. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
  3. Knijp het vocht uit de zuurkool en haal los met een vore.
  4. Leg, als de aardappelen 5 min gekookt hebben, de zuurkool op de aardappelen en laat nog 15 min meestomen.
  5. Beboter de tulband en strooi daar 3 el paneermeel op.
  6. Giet het restje water van de aardappelen en zuurkool af, giet de slagroom erbij en stamp tot stamppot.
  7. Meng er de kaas en de ananas door en vul de vorm met de stamppot.
  8. Bestrooi met de rest van het paneermeel en de rest van de boter in vlokjes.
  9. Zet de vorm zo 20 min in de oven. Verhit de worst en maak de jus, vervang daarbij 50 cl water door ananassap.
  10. Stort de gebakken stamppot op een schaal en geef er de worst en jus bij.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email