Zuurkoolstamppot
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1,2 kg kruidige aardappelen, geschild en in gelijke stukken verdeeld
- 500 gr zuurkool
- Half blik ananas, in stukjes
- 40 gr boter
- 4 el paneermeel
- 1 dl slagroom
- 100 gr geraspte jong belegen kaas
- 1 verse rookworst
- 1 zakje juspoeder, naturel
- Cakeblik van 2 ltr, tulbandvorm
Bereiding
- Doe de aardappelen in een pan met een laagje water van 3 cm.
- Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
- Knijp het vocht uit de zuurkool en haal los met een vore.
- Leg, als de aardappelen 5 min gekookt hebben, de zuurkool op de aardappelen en laat nog 15 min meestomen.
- Beboter de tulband en strooi daar 3 el paneermeel op.
- Giet het restje water van de aardappelen en zuurkool af, giet de slagroom erbij en stamp tot stamppot.
- Meng er de kaas en de ananas door en vul de vorm met de stamppot.
- Bestrooi met de rest van het paneermeel en de rest van de boter in vlokjes.
- Zet de vorm zo 20 min in de oven. Verhit de worst en maak de jus, vervang daarbij 50 cl water door ananassap.
- Stort de gebakken stamppot op een schaal en geef er de worst en jus bij.