Wortelcake

Past perfect in het WeightWatchers programma en telt 4 points

Omschrijving

| bakkerij/ cake/ 8 porties

| ± 20 min voorbereiding/ 40 min bakken

| via het WeightWatchers programma

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr wortelen
  • 1 grote sinaasappel
  • 3 eieren
  • 110 gr licht bruine basterdsuiker
  • 60 gr yoghurt
  • 75 gr bloem
  • 1/2 zakje instant gist
  • 1 1/2 el maïzena
  • snufje kardemom en snufje zout

Bereiding

 
  1. Was de wortels. Rasp ze fijn, knijp ze vervolgens met de handen uit,en laat ze uitlekken.
  2. Was de sinaasappel met warm water en rasp de schil.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Klop in een kom de eieren luchtig met de suiker.
  5. Voeg de yoghurt, de wortels en de sinaasappelrasp toe.
  6. Voeg vervolgens de gezeefde bloem met de maïzena, de gist, de kardemom en een snuf zout toe
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in ong 40 min gaar in de oven
  8. Controleer met een sateprikker en verwijder de vorm na ong 20 min
  9. Laat rusten op een rooster en serveer lauwwarm of dek af met aluminiumfolie en zet in de koelkast

NB: vervang de kardemom doro een mengsel van kruidnagel, kaneel, gember en nootmuskaat

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email