Wortelcake
Past perfect in het WeightWatchers programma en telt 4 pointsOmschrijving
| bakkerij/ cake/ 8 porties
| ± 20 min voorbereiding/ 40 min bakken
| via het WeightWatchers programma
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 gr wortelen
- 1 grote sinaasappel
- 3 eieren
- 110 gr licht bruine basterdsuiker
- 60 gr yoghurt
- 75 gr bloem
- 1/2 zakje instant gist
- 1 1/2 el maïzena
- snufje kardemom en snufje zout
Bereiding
- Was de wortels. Rasp ze fijn, knijp ze vervolgens met de handen uit,en laat ze uitlekken.
- Was de sinaasappel met warm water en rasp de schil.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop in een kom de eieren luchtig met de suiker.
- Voeg de yoghurt, de wortels en de sinaasappelrasp toe.
- Voeg vervolgens de gezeefde bloem met de maïzena, de gist, de kardemom en een snuf zout toe
- Giet het mengsel in de cakevorm en bak in ong 40 min gaar in de oven
- Controleer met een sateprikker en verwijder de vorm na ong 20 min
- Laat rusten op een rooster en serveer lauwwarm of dek af met aluminiumfolie en zet in de koelkast
NB: vervang de kardemom doro een mengsel van kruidnagel, kaneel, gember en nootmuskaat