Met zoet aardappelen, maïs, kidneybonen, kippenvleugels en tortilla chips

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ aardappelen en groenten/ 4 pers

| ± 45 min

| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el ketchup
  • 2 citroenen
  • 2 el ketjap
  • 550gr kippenvleugels
  • 3 el bakolie
  • 0,6 gr kruidige aardappelen
  • 2 zoete aardappels
  • 1 blik kidneybonen a 410 gr, uitgelekt
  • Blik mais a 160 gr
  • 2 el crème fraîche
  • Extra: tortilla chips, salsasaus
  • Zout

Bereiding

  1. Meng voor de kipmarinade de ketchup, sap van een halve citroen en de ketjap.
  2. Leg de kippenvleugels erin en laat 10 min staan.
  3. Neem een flinke pan en doe er de kruimige aardappels, water en een snuf zout in.
  4. Breng aan de kook met het deksel op de pan.
  5. Voeg na 5 min de zoete aardappel toe en laat 15 min verder koken.
  6. Voeg de bonen en de mais toe en laat 1 min meekoken.
  7. Giet het water af, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een smeuïge stamppot
  8. Bak onderwijl de kippenvleugels in de olie rondom bruin, op matig vuur.
  9. Giet er een half kopje water bij en braad in 15 min gaar. Regelmatig omdraaien
  10. Serveer de stamppot met de kippenvleugels, tortilla chips, salsasaus en partjes citroen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email