Met zoet aardappelen, maïs, kidneybonen, kippenvleugels en tortilla chips
Omschrijving
Hoofdgerecht | aardappelen en groeten | 4 personen
Bereidingstijd: ong 45 min
Bron: lidl folder, stamppotweken 17-19 februari 2014
Ingrediënten
- 2 el ketchup
- 2 citroenen
- 2 el ketjap
- 550gr kippenvleugels
- 3 el bakolie
- 0,6 gr kruidige aardappelen
- 2 zoete aardappels
- 1 blik kidneybonen a 410 gr, uitgelekt
- Blik mais a 160 gr
- 2 el créme fraiche
- Extra: tortilla chips, salsasaus
- Zout
Bereidingswijze
- Meng voor de kipmarinade de ketchup, sap van een halve citroen en de ketjap.
- Leg de kippenvleuge;s erin en laat 10 min staan.
- Neem een flinke pan en doe er de kruimige aardappels, water en een snuf zout in.
- Breng aan de kook met het deksel op de pan.
- Voeg na 5 min de zoete aardappel toe en laat 15 min verder koken.
- Voeg de bonen en de mais toe en laat 1 min meekoken.
- Giet het water af, voeg de crème fraiche toe en stamp tot een smeuïge stamppot
- Bak onderwijl de kippenvleugels in de olie rondom bruin, op matig vuur.
- Giet er een half kopje water bij en braad in 15 min gaar. Regelmatig omdraaien
- Serveer de stamppot met de kippenvleugels, tortilla chips, salsasus en partjes citroen.