Western stamppot

Met zoet aardappelen, maïs, kidneybonen, kippenvleugels en tortilla chips

Omschrijving 

Hoofdgerecht | aardappelen en groeten | 4 personen
Bereidingstijd: ong 45 min
Bron: lidl folder, stamppotweken 17-19 februari 2014

Ingrediënten

  • 2 el ketchup
  • 2 citroenen
  • 2 el ketjap
  • 550gr kippenvleugels
  • 3 el bakolie
  • 0,6 gr kruidige aardappelen
  • 2 zoete aardappels
  • 1 blik kidneybonen a 410 gr, uitgelekt
  • Blik mais a 160 gr
  • 2 el créme fraiche
  • Extra: tortilla chips, salsasaus
  • Zout

Bereidingswijze

  • Meng voor de kipmarinade de ketchup, sap van een halve citroen en de ketjap.
  • Leg de kippenvleuge;s erin en laat 10 min staan.
  • Neem een flinke pan en doe er de kruimige aardappels, water en een snuf zout in.
  • Breng aan de kook met het deksel op de pan.
  • Voeg na 5 min de zoete aardappel toe en laat 15 min verder koken.
  • Voeg de bonen en de mais toe en laat 1 min meekoken.
  • Giet het water af, voeg de crème fraiche toe en stamp tot een smeuïge stamppot
  • Bak onderwijl de kippenvleugels in de olie rondom bruin, op matig vuur.
  • Giet er een half kopje water bij en braad in 15 min gaar. Regelmatig omdraaien
  • Serveer de stamppot met de kippenvleugels, tortilla chips, salsasus en partjes citroen.