Vanille-Citroen-room-kaastaart met aardbeien

Omschrijving:

Bakkerij | hartige taarten | 8 personen
Bereidingstijd: 1½ a 2 uur.
Bron: Buitenleven magazine, juli-aug 2011

Ingrediënten:

  • 12 volkoren bescuitjes
  • 50 gr boter
  • 500 gr verse roomkaas
  • 120 gr fijne kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 2 citroenen
  • 2 eieren plus 1 eidooier
  • 170 ml zure room
  • 3 tl vanille-escence of merg uit 1 vanillestokje
  • Slagroom voor erbij
  • 450 gr verse aardbeien
  • 2 el Cointreau
  • 1 kl sinaasappel
  • 1 el fijngesnede munt
  • 2 tl fijne kristalsuiker of honing

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor tot 160°C
  2. doe de biscuitjes in een palstic zakje en verkruimel ze vorozicht met een deegroller of hak ze  1 min grof in de keukenmachine.
  3. laat de boter smelden en vermeng met de kruimels en druk dit mengsel tegen de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnee.
  4. rasp de citroen en pers ze uit. Doe alle ingrediënten voor d eroomkaasstaart in een groet kom en klop ze met een  mixer of ballongade tot een licht en romig mengsel.
  5. schenk dit over de kruimelbodem.
  6. zet de bakvorm op een bakplaat midden in de overn en bak de taart 40-50 min tot hij stig is, maar nog wiebelig in het midden.
  7. schakel de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven: zo zullen zich geen grote barsten vormen (negeer kleine barstjes).
  8. neem de afgekoelde  taart uit de vorm en laat hem door en door koud worden in de koelkast.
  9. verwijder de krootjes van de aardbeien en snij d evruchten doormidden. Rasp de sinaaspapel en pers hem uit.
  10. schep de aardbeien in een kom om met cointreau, sinaasappelrasp en –sap, de munt en suiker.
  11. laat 30 min marineren.
  12. schep de aardbeien vlak voor het serveren op de taart en schenk de room erover.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten