Tropische variatie van de Schwartzwalder Kirsentorte
ook erg lekker en feestelijkOmschrijving
| gebak/ 8 a 10 pers
| vorm 20 x 35 cm Ø
| ± 10 a 15 min voorbereiding/ 30 min bakken
| gezien bij 24Kitchen/ chef Rudolph van Veen, seizoen 4
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Kersenjam
- 250 g kersen
- 100 g frambozen
- 1 el esdoornsiroop
- 2 el chiazaad
Chocoladecake
- 6 eieren
- 175 g suiker
- 150 g bloem
- 90 g boter
- 150 g pure chocolade
- 150 g kersen
Afwerking
- 400 ml slagroom
- 40 g suiker
- 100 g kersen
- 100 g bramen
- 100 g frambozen
- 2 el Hagelslag XL
- cacaopoeder en poedersuiker om te bestuiven
Bereiding
Kersenjam
- Ontpit de kersen.
- Pureer de helft van de kersen samen met de esdoornsiroop met een staafmixer of in de blender.
- Voeg de puree toe aan een kom en roer het chiazaad erdoor.
- Snijd de andere helft van de kersen in stukjes en prak de frambozen op een bordje met een vork.
- Roer de stukjes kersen en de geprakte frambozen door de puree en laat dit minstens 30 min opstijven in de koelkast.
- Het is nog beter als je de jam een dag van tevoren maakt.
Chocoladeplaatcake maken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Zorg dat je een opstaande rand bakpapier hebt van 5 cm.
- Laat de boter samen met de gehakte chocolade zachtjes smelten in een pannetje.
- Scheid de eieren in twee kommen. Eén met dooiers en één met eiwit.
- Doe bij elk de helft van de suiker.
- Klop de eidooiers au bain-marie luchtig tot ± 50 °C.
- Haal het van de au bain-marie en klopt nog even door.
- Zeef de bloem erbij en giet hier ook de gesmolten boter met chocolade bij.
- Roer alles rustig door elkaar.
- Klop de eiwitten heel luchtig tot zachte pieken en spatel het schuim rustig door het beslag.
- Giet het beslag op de bakplaat en verdeel de kersen erover.
- Bak de cake in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen.
Afwerking
- Keer de afgekoelde cake om op een grote schaal of snijplank.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Besmeer de chocoladecake met de kersenjam.
- Verdeel de slagroom erover.
- Garneer met het fruit.
- Bestrooi met de hagelslag en bestuif met een beetje cacaopoeder en poedersuiker.