Omschrijving
Amuse | vis | Koud voorgerecht | 6 – 12 personen
Bereidingstijd: ong 15 min
Bron: van thuis uit meegekregen
Ingrediënten
- 6 eetlepels Cocktailsaus (pot van D&L)
- 2 eetlepel ongeklopte slagroom
- ½ eetlepel citroensap
- 150 gram Hollandse garnalen
- 12 blaadjes sla voor de garnering
- 1 tomaat
- 12 toefjes dille
of
- 8 vleestomaten
- 250 gr Hollandse garnalen
- rest als hierboven
Bereiding:
- Meng de cocktailsaus met de slagroom en de citroensap.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes.
- Leg 12 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een blaadje sla.
- Verdeel de garnalen over de lepels. Schep op elke lepel een beetje saus.
- Garneer met de blokjes tomaat en een toefje dille.
of
- Snij de vleestomaten het kapje eraf, bewaar de kapjes apart
- Verwijder het vruchtvlees, de zaadlijsten en zaadjes kunnen weg.
- Het vruchtvlees kan in kleine blokjes gesneden worden
- Meng in een kom de garnalen, de tomatenblokjes en de cocktailsaus
- Vul de tomaten, schik op een bord een blaadje sla, zet gevulde tomaat hierop en dek het af met het kapje
- Garneer met een takje dille
Tip:
Cocktailsaus is ook makkelijk zelf te maken
- Neem in een kommetje 1/2 mayonaise en 1/2 tomaten ketchup
- doe hierin 1 a 2 eetlepels whiskey
- even proeven, klaar