Garnalen cocktail

Omschrijving

| Amuses/ vis/ koud voorgerecht/ 6-12 pers

| ongeveer 15 min

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 el Cocktailsaus (pot van D&L)
  • 2 el ongeklopte slagroom
  • ½ el citroensap
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 12 blaadjes sla voor de garnering
  • 1 tomaat
  • 12 toefjes dille

OF indien je dit kiest als koud voorgerecht

  • 8 vleestomaten
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • rest als hierboven

Bereiding

als aperitiefhapje
  1. Meng de cocktailsaus met de slagroom en de citroensap.
  2. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes.
  3. Leg 12 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een blaadje sla.
  4. Verdeel de garnalen over de lepels. Schep op elke lepel een beetje saus.
  5. Garneer met de blokjes tomaat en een toefje dille.

OF indien als koud voorgerecht

  1. Snij de vleestomaten het kapje eraf, bewaar de kapjes apart
  2. Verwijder het vruchtvlees, de zaadlijsten en zaadjes kunnen weg.
  3. Het vruchtvlees kan in kleine blokjes gesneden worden
  4. Meng in een kom de garnalen, de tomatenblokjes en de cocktailsaus
  5. Vul de tomaten, schik op een bord een blaadje sla, zet gevulde tomaat hierop en dek het af met het kapje
  6. Garneer met een takje dille

TIP: zelf cocktailsaus maken

  1. Neem in een kommetje 1/2 mayonaise en 1/2 tomaten ketchup
  2. doe hierin 1 a 2 eetlepels whiskey
  3. even proeven, klaar

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email