Garnalencocktail

Omschrijving

Amuse | vis | Koud voorgerecht | 6 – 12 personen
Bereidingstijd: ong 15 min
Bron: van thuis uit meegekregen 

Ingrediënten 

  • 6 eetlepels Cocktailsaus (pot van D&L)
  • 2 eetlepel ongeklopte slagroom
  • ½ eetlepel citroensap
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 12 blaadjes sla voor de garnering
  • 1 tomaat
  • 12 toefjes dille

of

  • 8 vleestomaten
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • rest als hierboven

Bereiding:

  • Meng de cocktailsaus met de slagroom en de citroensap.
  • Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg 12 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een blaadje sla.
  • Verdeel de garnalen over de lepels. Schep op elke lepel een beetje saus.
  • Garneer met de blokjes tomaat en een toefje dille.

of

  • Snij de vleestomaten het kapje eraf, bewaar de kapjes apart
  • Verwijder het vruchtvlees, de zaadlijsten en zaadjes kunnen weg.
  • Het vruchtvlees kan in kleine blokjes gesneden worden
  • Meng in een kom de garnalen, de tomatenblokjes en de cocktailsaus
  • Vul de tomaten, schik op een bord een blaadje sla, zet gevulde tomaat hierop en dek het af met het kapje
  • Garneer met een takje dille

Tip:

Cocktailsaus is ook makkelijk zelf te maken

  • Neem in een kommetje 1/2 mayonaise en 1/2 tomaten ketchup
  • doe hierin 1 a 2 eetlepels whiskey
  • even proeven, klaar

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten