Suikerkoekjes

vooral te gebruiken bij een deegrol met vormen (bv kerst, bloemen...)

Omschrijving

| bakkerij/ klein gebak/ zand-suiker-koekjes

| ± 10 a 15 min

| op diverse pagina gevonden maar mijn grootste inspiratie ging toch uit naar Laura’s Bakery.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem

Bereiding

  1. Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig.
  2. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  3. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg.
  4. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast te rusten.
  5. Het deeg rol je uit tot een dikte van ± 0,5 cm op een met bloem bestoven werkblad.
  6. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
  7. Steek de koekjes uit met een vorm/uitsteker naar keuze.
  8. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ± 12-14 min op 180 °C (boven- en onderwarmte). Let wel:  “ken je eigen oven, pas desnoods de tijden even aan”
  9. Kleine koekjes bak je iets korter, dus het werkt het beste om per bakplaat koekjes van dezelfde grootte af te bakken.
  10. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen.
  11. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  12. Als de koekjes volledig afgekoeld zijn kun je ze decoreren met bijvoorbeeld royal icing of gesmolten chocolade.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email