Stoofvlees met Postel en geglaceerde groentjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van…

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees (diepvriesvlees, of maak dit eerst zelf vers klaar)
  • 1 bussel raapjes
  • 1 bussel wortelen
  • 2 el. boter
  • 1 sneetje oud brood
  • 2 el. suiker
  • 1 el. mosterd
  • 66 cl Postel Dubbel
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • 1 zakje kruidenmengeling voor stoofvlees
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat het stoofvlees oppervlakkig ontdooien ( ± 10 min) en dep droog.
    1. indien je vers klaarmaakt, zie dan hier of maak het naar eigen ervaring en inzicht
  2. Schil de raapjes en snij ze in 4 of 6 (afhankelijk van de grootte).
  3. Schil de wortelen en snij in stukken ter grootte van de stukken raapjes.
  4. Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak het stoofvlees ± 5 min. goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm, het blaadje laurier en de azijn toe.
  7. Besmeer het sneetje brood met de mosterd en leg het boven op het stoofvlees. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen en roer af en toe.
  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de stukjes wortel en raap tot ze goed bedekt zijn met boter.
  9. Bestrooi met de suiker en bedek met bakpapier. Laat ± 25 min. stoven op een zacht vuur (al het vocht moet verdampt zijn).
  10. Doe de kruidenmengeling bij het stoofvlees en laat nog 15 min. sudderen.
Drankadvies
Wijn:

Domaine Garcin, ‘Cuvée Les Galets’, A.O.P. Lirac

Bier: Postel Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 521 Kcal Eiwitten: 59,4 gr Vetten: 16,3 gr Koolhydraten: 26,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email