Stoofvlees met Postel en geglaceerde groentjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van…
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees (diepvriesvlees, of maak dit eerst zelf vers klaar)
- 1 bussel raapjes
- 1 bussel wortelen
- 2 el. boter
- 1 sneetje oud brood
- 2 el. suiker
- 1 el. mosterd
- 66 cl Postel Dubbel
- 2 el. olijfolie
- 1 el. azijn
- 1 zakje kruidenmengeling voor stoofvlees
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm (gedroogd)
- peper en zout
Bereiding
- Laat het stoofvlees oppervlakkig ontdooien ( ± 10 min) en dep droog.
- indien je vers klaarmaakt, zie dan hier of maak het naar eigen ervaring en inzicht
- Schil de raapjes en snij ze in 4 of 6 (afhankelijk van de grootte).
- Schil de wortelen en snij in stukken ter grootte van de stukken raapjes.
- Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak het stoofvlees ± 5 min. goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm, het blaadje laurier en de azijn toe.
- Besmeer het sneetje brood met de mosterd en leg het boven op het stoofvlees. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen en roer af en toe.
- Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de stukjes wortel en raap tot ze goed bedekt zijn met boter.
- Bestrooi met de suiker en bedek met bakpapier. Laat ± 25 min. stoven op een zacht vuur (al het vocht moet verdampt zijn).
- Doe de kruidenmengeling bij het stoofvlees en laat nog 15 min. sudderen.
Drankadvies
Wijn: |
Domaine Garcin, ‘Cuvée Les Galets’, A.O.P. Lirac |
Bier: | Postel Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 521 Kcal | Eiwitten: 59,4 gr | Vetten: 16,3 gr | Koolhydraten: 26,6 gr |