konijnstoofpotje … (2)

Stoofpotje van konijn met kruidige witloofpuree

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vlees | Stoofpotje | 4 personen |
Bereidingstijd: meer dan 60 min. 
Bron:  

Ingrediënten:

  • 4 stukken konijn (beenhouwerij of diepvries)
  • 6 stronken witloof
  • 1 bosje platte peterselie
  • 800 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. mosterd ‘grof gemalen’
  • 2 flesjes Postel Dubbel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze: (20 min. + 1 u. 15 min. stooftijd)

  1. Laat diepgevroren konijn oppervlakkig ontdooien.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Snij het witloof in fijne ringen.
  5. Hak de platte peterselie grof.
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  7. Voeg de fijngesnipperde uien toe en giet er het bier langs de rand van de kookpot in. Laat 1 u. 15 min. afgedekt en op een zacht vuur garen.
  8. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree.
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de witloofringetjes toe en laat ± 10 min. zachtjes stoven.
  10. Meng onder de aardappelpuree en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  11. Voeg de room toe aan de stukken konijn en meng er de mosterd onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout, en laat nog even koken.
  12. Verdeel de stukken konijn over de borden, en geef er de witloofpuree bij. Bestrooi met de platte peterselie

Drankadvies:

Bier: Postel Tripel, Abdijbier
Wijn: L’Excellence de Signargues, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Caves Saint-Pierre

Voedingswaarde:

  • Energie: 717 kcal
  • Eiwitten: 46.9 g
  • Vetten: 32.3 g
  • Koolhydraten: 44.7 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten