Konijnstoofpotje (2)...

Stoofpotje van konijn met kruidige witloofpuree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| meer dan 60 min. 

| ? – Colruyt inspiratiefolder; 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 stukken konijn (vers of diepvries)
  • 6 stronken witloof
  • 1 bosje platte peterselie
  • 800 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 2 el. boter
  • 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
  • 2 flesjes Postel Dubbel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

(20 min + 1:15 u stooftijd)
  1. Laat diepgevroren konijn oppervlakkig ontdooien.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Snij het witloof in fijne ringen.
  5. Hak de platte peterselie grof.
  6. Smelt 1 el. boter in een grote kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  7. Voeg de fijngesnipperde uien toe en giet er het bier langs de rand van de kookpot in. Laat 1 u. 15 min. afgedekt en op een zacht vuur garen.
  8. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en prak tot puree.
  9. Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de witloofringetjes toe en laat ± 10 min. zachtjes stoven.
  10. Meng onder de aardappelpuree en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  11. Voeg de room toe aan de stukken konijn en meng er de mosterd onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout, en laat nog even koken.
  12. Verdeel de stukken konijn over de borden, en geef er de witloofpuree bij. Bestrooi met de platte peterselie
Drankadvies
Wijn: L’Excellence de Signargues, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Caves Saint-Pierre
Bier: Postel Tripel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 717 Kcal Eiwitten: 46,9 gr Vetten: 32,3 gr Koolhydraten: 44,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email