Stoofpotje ‘forestière’ met zachtgekookt ei
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Vegetarisch, groenten | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min
Bron: 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Ingrediënten:
- 800 g Forestière-pangroenten (diepvries)
- 2 eetl. fijngesneden uien (diepvries)
- 1 koffiel. knoflook (diepvries)
- 4 takjes platte peterselie
- 600 g krielaardappelen
- 4 eieren
- 1 eetl. boter
- 1 dl room
- 1 eetl. mosterd ‘grof gemalen’
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Hak de peterselie grof
- Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.
- Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.
- Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
- Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.
- Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.
- Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.
- Pel de zachtgekookte eieren.
-
Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op.
-
Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
Drankadvies:
Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: La Croix de Buzet, A.O.P. Buzet
Voedingswaarde
- Energie: 393 kcal
- Eiwitten: 14.7 g
- Vetten: 19.4 g
- Koolhydraten: 36.9 g