Stoofpotje ‘forestière’ met zachtgekookt ei

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vegetarisch, groenten | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min
Bron: 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten

Ingrediënten:

  • 800 g Forestière-pangroenten (diepvries)
  • 2 eetl. fijngesneden uien (diepvries)
  • 1 koffiel. knoflook (diepvries)
  • 4 takjes platte peterselie
  • 600 g krielaardappelen
  • 4 eieren
  • 1 eetl. boter
  • 1 dl room
  • 1 eetl. mosterd ‘grof gemalen’
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Hak de peterselie grof
  2. Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.
  3. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.
  4. Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
  5. Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.
  6. Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.
  7. Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.
  8. Pel de zachtgekookte eieren.
  9. Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op.

  10. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Drankadvies:

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: La Croix de Buzet, A.O.P. Buzet 

Voedingswaarde 

  • Energie: 393 kcal
  • Eiwitten: 14.7 g
  • Vetten: 19.4 g
  • Koolhydraten: 36.9 g