Stoofpotje ‘forestière’ met zachtgekookt ei

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g Forestière-pangroenten (diepvries)
  • 2 el. fijngesneden uien (diepvries)
  • 1 klp. knoflook (diepvries)
  • 4 takjes platte peterselie
  • 600 g krielaardappelen
  • 4 eieren
  • 1 el. boter
  • 1 dl room
  • 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
  • peper en zout

Bereiding

  1. Hak de peterselie grof
  2. Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.
  3. Smelt ondertussen 1 el. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.
  4. Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
  5. Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.
  6. Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.
  7. Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.
  8. Pel de zachtgekookte eieren.
  9. Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op.
  10. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
    Drankadvies
    Wijn: La Croix de Buzet, A.O.P. Buzet 
    Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
    Voedingswaarde
    Energie: 393 Kcal Eiwitten: 14,7 gr Vetten: 19,4 gr Koolhydraten: 36,9 gr

    Categorieën

    Print Friendly, PDF & Email