Stoofpotje ‘forestière’ met zachtgekookt ei
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g Forestière-pangroenten (diepvries)
- 2 el. fijngesneden uien (diepvries)
- 1 klp. knoflook (diepvries)
- 4 takjes platte peterselie
- 600 g krielaardappelen
- 4 eieren
- 1 el. boter
- 1 dl room
- 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
- peper en zout
Bereiding
- Hak de peterselie grof
- Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.
- Smelt ondertussen 1 el. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.
- Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
- Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.
- Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.
- Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.
- Pel de zachtgekookte eieren.
- Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op.
- Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
Drankadvies
Wijn: | La Croix de Buzet, A.O.P. Buzet |
Bier: | Grimbergen Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 393 Kcal | Eiwitten: 14,7 gr | Vetten: 19,4 gr | Koolhydraten: 36,9 gr |